Çukurova Belediyesinin MHP’li Meclis Üyesi Azime Kocacık, uyuşturucu madde bağımlılarına yönelik olarak belediyenin ve Meclis üyelerinin inisiyatif almasını istedi. Kocacık, uyuşturucu kullanımına karşı bilinçlendirme çalışmaları yapılması konusunda görüşlerini dile getirirken, Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, parklarda bağımlılara karşı polisiye önlem almak zorunda kaldıklarını bildirdi. Arıkan, terör ve bağımlılık gibi sorunların temelinde işsizliğin yattığını öne sürdü.
Çukurova Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısı ilk birleşiminde gündem dışı söz alan MHP’li Meclis Üyesi Azime Kocacık, uyuşturucu madde kullanımının her ülke için ciddiye alınacak bir sorun halin geldiğine ve Türkiye’de uyuşturucu madde kullanım yaşının ilköğretim çağına kadar indiğine işaret etti. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana’nın uyuşturucu kullanımında ilk 5 il arasında olduğunu dile getiren Kocacık, bunun kaygı verici bir durum olduğunu söyledi. Gençlere sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Kocacık, Çukurova Belediyesi ve Meclis üyeleri olarak bu konuda inisiyatif almaları gerektiğini anlatan Kocacık, Adana’da alkol ve madde bağımlılarına yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin bulunmayışını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü söyledi. Kocacık, “Sizlerden ricam belediyemiz sorumluluk alanı içerisinde bir rehabilitasyon merkezi kurulmasının sağlanması, bu merkez aracılığıyla hem ailelere hem de gençlere bilinçlendirme amaçlı seminerler düzenlenmeli, uzmanlarca hazırlanacak bilgilendirme broşürleri ikametlere dağıtılmalı, Emniyet müracaat etmekten çekinen bireylerin uyuşturucu batağından kurtulabilmesi amacıyla köprü görevinde bulunacak olmanın çok yararlı olacağı kanaatindeyim” dedi. 
Ruh Sağlığı Hastanesi’nin arkasında Vali İlhan Atış’ın adını taşıyan bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yapıldığını anımsatan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da uyuşturucu kullanımının çok önemli bir sorun olduğunu belirtti. Sitemkar bir şekilde inşa edilen merkeze belediye olarak destek verdiklerini kaydeden Arıkan, “Toplumda en yüksek suç oranı bu bağımlılardan ortaya çıkıyor. Herkesin gerekli duyarlılığı göstermesi lazım. Daha önce bağımlıların mekanı haline gelen parklarda bugün 120 güvenlik görevlisi görev yapıyor. Polisiye önlem almak zorunda kaldık. Bizim yapabildiğimiz bu. Asıl önemli olan bu kişileri eğitmek” diye konuştu.
Bu tür sorunların tamamen işsizlikten kaynaklandığını savunan Arıkan, “Eğer ülke ekonomisi iyi olsaydı PKK ya da terör olur muydu? Olmazdı. Bunlar hep işsizlikten kaynaklanıyor. İnsanlara iş verilse her türlü kötülüğün ve musibetin önüne geçilir” şeklinde konuştu.