"KAHREDEN SUSKUNLUK"

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Hayâsızca saldırıyorlar"

"Türk Milletinin varlığı ve bekasına ne kadar düşman varsa; her 24 Nisan tarihinde bir araya gelip hayâsızca saldırıyorlar. Gelenek hiç değişmiyor; ister içeride, ister dışarıda olsunlar bu düşmanlar kurulmuş saat gibi aynı nakaratla harekete geçiyorlar. Bu cephenin içteki baş halay başı bölücü/terörist PKK’nın maşası ve sözde siyasi partisine mensup sözde bir milletvekili utanmadan TBMM’ne “… soykırımının tanınması, sorumluların belirlenmesi; soykırımda sorumluluğu bulunan kişilerin isimlerinin kamusal alanlardan kaldırılıp, yerlerine soykırıma karşı duran kamu görevlilerinin isimlerinin verilmesi; mağdurlara ve aile üyelerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesi” yönünde kanun teklifi verme cüretinde bulunmuştur. Sevindirici olan şu ki Türk Milletinin iradesinin tecelli ettiği TBMM’nin Başkanı Sayın ŞENTOP bu hayâsız saldırıyı işleme almadan iade etmiştir."

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan ihanete destek

"Buna karşın bölücü terör örgütünün partisi ile ilişki içerisinde onunla işbirliği yapan ve destek veren CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Tanrıkulu, “107 yıl önce 24 Nisan 1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Coğrafyamızı çoraklaştıran utançlarla yüzleşmeyi ertelemek, toplumsal barışa ve hakikatlerin konuşulmasına hizmet etmemektedir. Tarihsel ve evrensel bir doğru dünyanın her yerinde geçerlidir. İnsanlığa karşı işlenen suçlarla yüzleşilmesi ortak ve eşit bir geleceği, toplumsal barışı kurmanın önemli bir adımıdır” şeklinde açıklama yapmıştır."

"CHP'nin yanı terör şebekesi ve yandaşlarının yanı"

CHP, bu beyanla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin ısrarla ve sıkça vurguladığı gibi yanının “milletimiz değil, terör şebekesi ve onun yandaşları” olduğunu ispat etmiştir. Milletimiz TBMM’de terörist ve terör destekçisi istememektedir. HDP en kısa sürede kesin ve temelli olarak kapatılmalıdır."

"Kötücül suskunlar"

"Bu noktada Milletimizi asıl üzüntüye sevk eden CHP’nin bölücülerin yanında yer almasıyla birlikte adına 6’lı, 7’li masa denilen sözde millet ittifakı ayaklarının kahredici suskunluğudur. Parlamenterler Derneği olarak CHP’nin bölücülerden yana takındığı desteği ve sözde Millet ittifakının ayaklarının bu ahlaksız saldırıya karşı kahredici ve kötücül suskunluklarını şiddetle tel’in ediyor ve kınıyoruz. Millet adına hareket ettiğini ifade eden bir oluşum, MİLLETİ hedef alamaz. Türk Vatanına, Türk Devletine, Türk Bayrağına, Türkiye Cumhuriyetine saldıranlara susamaz. O zaman siz, Milletin safında değil, bölücülerin, hainlerin, Sevr kalıntılarının yanındasınız demektir."

"Millete hançer sallıyorlar"

"Bir başka konu ise GEZİ DAVASI ile ilgili Osman KAVALA ve 6 kişi hakkında verilen Mahkeme Hükmüdür. Bu güne kadar KAVALA’nın uzun tutukluluğundan şikâyet edilirken bu gün itibariyle Mahkeme HÜKMÜ tartışmaya açılmıştır. Başta bölücü HDP olmak üzere yandaşı CHP, İP ve ayaksız masanın diğer bileşenleri yargı kararını hiçe sayarak ters bir algı operasyonuna girişmişlerdir. Milletimiz bu algı operasyonlarına kanmayacak ve bağımsız Türk Yargısının kararlarının yanında olacaktır."

"Türk Milleti gereken cevabı verecektir"

"Parlamenterler Derneği, demokrasiye ve kuvvetler ayrılığına olan kesin inancı ile birlikte, birliğimize ve bütünlüğümüze yönelik tehditlerin mutlaka bertaraf edileceğini düşünmektedir. Bu kapsamda Yüce Türk Milleti, kendi sinesine hançer saplayanları asla affetmeyecek ve sandıkta; bölücü unsurlar ve onların ayaksız masadaki destekçilerine gereken cevabı verecektir. Parlamenterler Derneği olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi Devletimizin yanındayız ve Milletimize inanıyoruz. Aziz milletimizin Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın bütün Türk, İslam ve İnsanlık Âlemine hayırlar getirmesini diliyoruz."