CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, ODTÜ’deki  gençlik hareketini “çapulcu” diyen zihniyeti eleştirdi. Gökçe Pişkin, 20 TL’lik zamla öğrenci sesinin kesilemeyeceğini söyledi.

ODTÜ’LÜLER ÇAPULCU DEĞİLDİR!

Yaklaşık 10 gündür ODTÜ’de cereyan eden olayların, tüm ülke gündemini alt üst ettiğini ve gençlik hareketinin birçok üniversiteye sıçradığını belirten CHP PM Üyesi Gökçe Pişkin, konuyla ilgili başta üniversite rektörleri olmak üzere kimi kurum ve kişilerin protesto gösterilerini kınadığını, kimi kurum ve kişilerin de öğrencilerin arkasında durduğunu anımsattı. Gökçe Pişkin, iktidar partisi Gençlik Kolları Genel Başkanının açıklamasını  da eleştirerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Son olarak iktidar partisinin Gençlik Kolları Genel başkanı, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma törenlerinde, Başbakanın gözlerine bakarak ODTÜ’lü öğrencilere yönelik “Edepsiz Azınlık” ve “3-5 Çapulcu” sözlerini sarf etmiştir. ODTÜ’lüler ne edepsiz ne de çapulcudur. Kurulduğundan bugüne zulme, savaşa, emperyalizme karşı direnmeyi görev bilen bir okulun mirası ışığında ODTÜ’lüler;  bilimi kitaplar arasında mekik dokuyarak öğrenmişlerdir.

ODTÜ’lüler yalnızca ODTÜ’nün değil; Türkiye’de otoriterliğin karşısında duran herkesin sesidir. Ve bu ses, burslara yapılan 20 TL’lik zam ile kesilemez.

Bir Gençlik Kolu Başkanın, empati yapmak yerine kolay olanı seçip gücün yanında saf tutmasını da kamuoyu özellikle de genç arkadaşlar, mutlaka değerlendirecektir. Bir Gençlik Kolu Genel Başkanına yakışan ayda 260 TL’lik gelirle okulunu okuyup bilim üretmeye çalışan öğrencinin arkasında durmaktır.”