Çelebi, “Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Toplumun ortak değerlerini hedef alıp, insanları birbirine düşmanlaştırmak için gerçekleştirildiği açıkça görülen bu provokasyonu yapanlar ivedi olarak ortaya çıkarılmalıdır. Hiçbir siyasi partinin ya da zümrenin tekelinde olmayan dini duyguları hedef alan, kirli provokasyondan hiç kimse de siyasi rant devşirmeye kalkmasın” dedi.

PROVOKASYONUN AMACI TOPLUMSAL BARIŞI BOZMAK

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye üzerinde kirli emelleri olan karanlık güçlerin dini duyguların yükseldiği Ramazan ayını fırsata çevirip, dini duygular üzerinden toplumsal barışı bozmaya çalıştığını kaydetti.

SORUMLULARIN ORTAYA ÇIKARILMASI TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN ELZEM

Çelebi, İzmir’de merkezi ezan sistemine sızan karanlık güçler tarafından cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasının, Ramazan ayında doruk noktaya ulaşan birlik, beraberlik, dayanışma duygularını ortadan kaldırmaya yönelik bir provokasyon olduğunun altını çizdi.

Provokasyonun ardındaki güçlerin ortaya çıkarılmasının toplumsal barış için elzem olduğunu dile getiren Çelebi, “Farklı kimliklere sahip insanların barış ve huzur içinde yaşadığı İzmir’in hedef alınması bir tesadüf değildir.Toplumun ortak değerleri üzerinden gerçekleştirilen bu provokasyon, İzmir’deki barış ve huzur iklimini zedelemeye, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışmaya yöneliktir.  Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, sorumluların ivedi olarak ortaya çıkarılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HİÇ KİMSE PROVOKASYONDAN RANT DEVŞİRMEYE ÇALIŞMASIN!

Provokasyondan siyasi rant elde çıkarmaya çalışanlara da dikkati çeken Çelebi, “İslamiyet ve camiler hiçbir siyasi partinin, etnik kökenin, zümrenin tekelinde değildir, toplumumuzun ortak değerleridir. Hiç kimse, cami hoparlörleri üzerinden gerçekleştirilen bu provokasyondan siyasi rant çıkarmaya çalışmasın. Bu girişimler provokasyona hizmet etmekten yani, kardeşi kardeşe düşman etmekten başka bir işe yaramaz. Toplumumuzun ihtiyacı, düşmanlık değil kardeşlik, barış, huzur iklimidir” ifadelerini kullandı.