Redhack’in Olimpiyat Belgesi ve Bakan Suat Kılıç’ın “Kına Yakın” sözleri TBMM gündemine taşındı.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, İstanbul’un 5’inci kez aday olduğu olimpiyatların maalesef kaybedildiğini, Dünya basınının Olimpiyat Komitesi’nin İstanbul’u seçmemesine gerekçe olarak Başbakan Erdoğan’ın otoriter yönetim şeklini ve Suriye’deki savaş dilinin etkili olduğunu yazdığını anımsattı. Demirçalı, “Bu açıklamanın yanı sıra, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında olimpiyat komitesinin hazırlıkları ve yapmış oldukları harcamalarla ilgili olarak çelişkili rakamlar telaffuz edilmektedir.” dedi.

Adana Milletvekili Ali Demirçalı, TBMM Başkanlığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlanması istemiyle 6 soru yöneltti. Demirçalı, Başbakan’a şu soruları yönelterek yazılı yanıt istedi:

1-Kazanamadığımız 2020 Olimpiyatların Türkiye’ye maliyeti ne kadardır?

2-Kazanamadığımız Olimpiyatlar için 915 bin TL uçak parası ödendiği iddiası doğru mudur?

3-Dünya basını ve Olimpiyat Komitesi’nin İstanbul’u seçmemesine gerekçe olarak sizin otoriter yönetim şekliniz ve Suriye’deki savaş dilinin etkili olduğunu yazdı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

4-Bakan Suat Kılıç, İstanbul'un kaybetmesi üzerine sosyal medyadan "kına yakın" demişti. Bu üslubu doğru buluyor musunuz? Kimler hangi gerekçelerle suçlanmaktadır?

5-2020 adaylık bütçesi için alınan mal ve hizmetlerin toplam tutarı ne kadardır? Bu hizmetler hangi usullere göre verilmiş ve satın alınmıştır?

6-2020 Olimpiyatları için yapılan toplantıya katılan heyette kimler vardır?  Aldıkları harcırah tutarı nedir?”