Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, ülke olarak çok zor günlerden geçirildiğini ifade etti. Saadet Partisi  Adana İl Başkanlığı binasında Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çalışkan, Genel  İdare Kurulu Üyesi Çelebi Key Hıdır, İl Müfettişi Hasan Şaybak ile  birlikte basın toplantısı  düzenleyen Mustafa Gözütok,  Adana Valilik binasına yapılan bombalı saldırıda ve Aladağ İlçesinde öğrenci yurdunda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet ; ailelerine  ise baş sağlığı dileklerinde bulundu. 
 “MÜSLÜMANLARIN YAŞADIĞI   KATLİAM VE  ZÜLÜMLERE MÜDAHALE EDİLMELİDİR”
Türkiye’de terör eylemlerinin  bir türlü sone ermediğine dikkat  çeken Mustafa Gözütok, “ Ülkemizin içerisinde  bulunduğu ekonomik dar boğaz,  toplumdaki ahlaki erozyon ; bölgemizde  hemen yanı başımızda devam eden  savaş;  gelecek   günlere endişeyle  bakmamıza sebep oluyor. İslam alemi kargaşa içerisinde; kan ve  göz yaşı , katliamlarla karşı karşıya. Özellikle son günlerde Arakan ve Mynamar’da  Müslümanların Budist  rahipler tarafından  karşı karşıya kaldığı canice işkence  ve zulümler canımızı yakmakta  ve bizleri oldukça rahatsız etmektedir.  Halepteki yangın  ve katliamlar  bizleri derin üzüntüye boğmaktadır.     Bir en evvel  bu katliamlara ve zulümlere  müdahale edilmesi gerekmektedir. Bizler  Müslümanlar  batının vicdanına  sağınamayız.Çünkü batı çifte standartçıdır ve iki yüzlüdür. Ancak menfaat ve çıkarları  doğrultusunda iş yapar. Zaten dünyayı  ifsat eden ırkçı emperyalistlerden ve onun işbirlikçilerinden  Müslümanlara  fayda getirecek bir icraat beklenemez.” Diye konuştu. 

“AB BİRLİĞİNE VEYA ŞANGAY BİRLİĞİNE BİZİ ALIN ÇAĞRILARINDAN RAHATSIZ OLUYORUZ”
Türkiye’nin   mazlum coğrafyaların , kardeşlerinin  İslam aleminin yanında olması gerektiğini vurgulayan Mustafa Gözütok, Türkiye’nin AB sevdasından vazgeçmesini istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onca restleşmesinin ardından “ AB defterini kapamadık” açıklamalarını eleştiren  Mustafa Gözütok,” AB olmadı. Bizi şangaya alın” çağrıları  dış politikamızın  ne kadar yanlış olduğunun bariz göstergesidir. Temelleri 1923 yılında atılmış olan Türkiye’nin doksan yılı aşkın bir süredir yönünü bulamamış olması  bizleri rahatsız etmek tedir. Şunu açıkça ifade edebiliriz ki Türkiye’nin  her hangi bir birliğe alınmaya  ve kabul edilmeye ihtiyacı yoktur. Türkiye, kendi etrafında  kuvvetli bir birlik oluşturup , bu birlikteliğe  liderlik edecek  kapasiteye sahiptir. Saadet Partisi iktidarında Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın kurduğu D-8’lerin yeniden hayata geçirilecek. İslam alemi kendi para birimini kullanacak.  Kendi barış gücünü kuracak. Hem ekonomik hem  sosyal , hem de asgari  olarak daha güçlü olacaktır.” Dedi.
“TÜRKİYE, DIŞ PRANGALARDAN KURTULMALI”
Bölgemizde barışın sağlanması kardeşliğin tesisi  için  Türkiye’nin  elini kolunu bağlayan  prangalardan kurtulması gerektiğini ifade eden Mustafa Gözütok, Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilen Temel Karamullaoğlu’nun  tüm insanlığın kurtuluşu için çalışağını söyledi. Mustafa Gözütok,  “ Bu prangalar dış güçlerdir. Amerika ile stratejik müttefik olduğumuz sürece AB sevdasını devlet  politikası  olarak devam ettirdiğimiz  sürece bu  prangalardan kurtulamayız. Dışa bağımlı ve Amerika dolarına endeksli , borçlanarak büyüyen ekonomi obez olmuş  bir ekonomidir. Rakamlar büyüse de ülke  ekonomi k olarak güçlü değildir.Tek çare  üreterek büyümek ve yerli  üretimi desteklemektir. Yeni bir umuda  hem ülkemizi hem de İslam alemini karanlıktan aydınlığa çıkartacak kadrolara ihtiyaç vardır.” Şeklinde konuştu.