Saadet Partisi Adana il Başkanı Sıtkı Cengil, tehditli, şantajlı, küfürlü, imar rantı ve rüşvet iddialarıyla Türkiye gündemine taşınan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananları kınadı.

Partisinin il teşkilatında basın açıklaması yapan Başkan Cengil, “ Eğer belediye meclis toplantılarının en ilgi duyulanı imar değişiklikleri ile ilgiliyse orada hizmet değil rant üretiliyor demektir. Kamu gücünü kullanarak Adana’da her sene devasa bir rant meydana getiriliyor. Ancak bunun halka bir kuruşluk faydası yok. Birileri servetine servet katarken halkın perişanlığı devam ediyor” dedi.

RANTI KENTİN LEHİNE ÇEVİRELİM
İmar değişiklikleriyle meydana gelen  rantın halkın ve kentin lehine çevrilmesi gerektiğini belirten Cengil, “Öncelikle imar verilecek yerin imar öncesi ve sonrası değeri belirlenip buradan elde edilecek para bir fonda toplanmalıdır. Toplanan bu paralarla da belediye sınırları içinde en fazla hizmete ihtiyaç duyalan bölgelere hizmet götürülmelidir” diye konuştu. Tüm siyasi partileri, belediye başkan ve meclis üyelerini böyle bir düzenleme yapılması için davet eden Cengil, Soruna köklü çözüm bulunması çağrısında bulundu.

TARAFIMIZ ADANA
Saadet Partisi olarak Büyükşehir meclisinde yaşanan iddiaların içinde ve herhangi bir tarafında olmadıklarını ama seyirci kalmayı da tercih etmediklerini söyleyen Cengil, “ Siyaseti halka hizmet için yapan ve ‘Halka hizmet, hakka hizmettir’  düsturuna yürekten inanan bir kadro olarak Adana’mız adına tarafız” şeklinde  konuştu.

Halkın seçtiklerinin halka hizmet görevleri yanında, seçildikleri kentin imajını yükseltmek gibi sorumlulukları da olduğunu kaydeden Cengil, şöyle konuştu:
“Bunu bile beceremiyorlarsa bari bize zarar vermesinler. Mecliste yaşananları üslup olarak tasvip etmiyoruz ama iddialar sonuna kadar araştırılmalıdır. Suçlu ve ya suçlulular mutlaka ortaya çıkartılıp  gereken yapılmalıdır.
Adana’mızın büyük bir bölümü belediyecilik hiçmetleri noktasında son derece geridir. Sadece seçimden seçime hatırlanıyor. Acabu bu durum bazı ilgililerin dikkatini çekiyor mu?  Bunun cevabını herkes kendi vicdanında arasın.
Bizim parti olarak mahalli idarelerde en temel prensiplerimizden biri ‘Rant belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliğidir’ İşlerin düzgün işleyebilmesi için uygulayıcılar kadar sistemde önemlidir. Eğer sistem istismara açıksa  istirmarcıların elini güçlendirir.”