Belli bir azınlığın dışında toplumun büyük bir kısmının sıkıntı içerisinde yaşamaya mahkum olduğunu söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Sıtkı Cengil yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

"Yaptıkları çalışmalardan dolayı ilçe başkanlarımıza, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Çalışmaları neticesinde bir ay içerisinde 1033 yeni üye kaydı yapmışlardır. Bu partimize olan teveccühün ve aynı zamanda bire bir beyanla taahhüt altına alınmış bir kamu oyu tespitidir alın size kamu oyu araştırması belli bir azınlığın dışında toplumun büyük bir kesimi sıkıntılar içerisindedir. Ceyhan ilçemiz çiftçiliğin, yoğun olduğu bir ilçemizdir, bu gün çiftçinin en büyük lüksü çay ocağına oturup bir çay içebilmektir, maalesef bir çok çiftçimiz çay ocağına oturup bir bardak çay içebilecek imkandan mahrumdur. Saadet Partisi'nin ve sayın Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un dışında halkın dertlerine çözüm olabilecek somut projesi olan tek parti ve tek lider yoktur. Halkımız bunu görüyor ve Saadet Partisi’nde karar kılıyor. Bütün partilere çağrımız, gelin işsizliği, fukaralığı, esnafın problemlerini, emeklinin problemini nasıl çözeceğimize dair projelerlimizi tartışalım. Ama maalesef hiçbirisi buna yanaşmıyor. Bütün teşkilatlarımızın da partimize olan teveccühe ayak uydurmaları bir zorunluluktur. Her ferdimiz genel başkanımızın üslubunu ve siyaset tarzını kendisine örnek almalıdır"
Daha sonra sırasıyla ilçe başkanlarına söz verildi. İlçe başkanları ise çalışmaları hakkında bilgi verdiler ve partiye yeni katılanların rozetleri takıldı. En çok üye kaydı yapan temsilcilere çeşitli hediyeler verildi.

Öte yandan genel idare kurulu üyesi Süleyman Çalışkan da söz alarak Türkiye'nin ekonomik tablosunu ve ahlaki erozyonu rakamlarla ortaya koydu. Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ise gerek ekonomik politikalar ve gerekse dış politikadaki çelişkileri çeşitli örneklerle dile getirdi