Ceyhan ilçe başkanı Mehmet Çakır, kongrede yaptığı konuşmada Kurucu ilçe başkanı atandığı günden bugüne Ceyhan halkı tarafından ciddi bir teveccühle karşılandıklarını dile getirdi. Ceyhan’da DEVA damlaları adeta bir okyanus olarak gönüllerde vücut bulmaya başlıyor diyerek sözlerine devam etti. İlçe yönetimini oluşturduklarını ve çalışmalara başladıklarını bu süreçte Ceyhan’a Deva olacak köy ve mahalle temsilciliklerini atamayı sürdürdüklerini söyledi. Böylesine önemli bir göreve bizleri layık gördükleri için İl Başkanımız Sadullah Kısacık’a ve Genel Başkanımız Ali Babacan’a teşekkürlerimi arz ediyorum dedi. 


Deva Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık kongrede yaptığı konuşmaya; ‘’DEVA Partisi bir ihtiyaçtan dolayı doğdu. Türkiye’de siyasetin kalitesinin ve siyasetin çıtasının yükseltilmesi gerekiyordu. Artık biz varız, biz burdayız!’’ sözleriyle başladı.
Sadullah Kısacık yaptığı konuşmada; ‘’Demokrasi ve Atılım Partisi sadece % 10 - %20 oy alalım, Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilelim mantığı ile kurulan bir parti değildir. Deva Partisi Ülkeyi ve Devleti yönetme, iktidar olma hedefi ile kurulmuş iddiası olan bir partidir. Milletimizin desteği ile hem ülkemizi, hem şehrimizi Deva Partisinin liyakatli kadroları yönetecektir, Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’a ve Partimize olan teveccühü gittiğimiz her yerde görüyoruz’’ dedi. 
 İl Başkanı Kısacık; ‘’Biz DEVA Partisi olarak iddialı bir partiyiz. Biz hem Türkiye’nin, hem Adana’nın hemde Ceyhan’ın yönetimine talibiz! Ceyhan’ımızın ve Adana’mızın makus talihini değiştirmek için canla başla çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ diyerek sözlerine son verdi.
İl Başkanı Sadullah Kısacık’ın ardından kürsüye GMYK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun çıktı.
Ramiz Ongun, kongreye katılan katılımcılara seslenirken, Türkiye’de siyasetin yozlaşması ve basın özgürlüğünün geldiği noktaya değindi. 
‘’Türkiye’de şuan sıkıntılar nedir?" Diye vatandaşlarımıza sorduğumuz zaman herkesten farklı cevaplar alıyoruz. Kimisi ekonomi, kimisi işsizlik, kimisi de özgürlükler noktasındaki tıkanıklıklar olduğunu söylüyor. Evet bu meseleleri çözecek ve bu sorunlara çözüm üretebilecek tek bir siyasi parti genel başkanı var. O da Genel Başkanımız sayın Ali Babacan’dır. Diyerek sözlerine devam etti.
Ramiz Ongun konuşmasına; ‘’ Milletimiz akıllıdır, ferasetlidir ve doğruyu yanlışı görmektedir. İnşallah bu iktidar meşalesinin yandığını Adana’dan, Ceyhan’da görüyoruz.’’ Diyerek son verdi.
DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, Adana Ceyhan’da DEVA Partisi’nin güzide kadrosuyla bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek ; ‘’Memleketimizin geldiği noktayı görüyoruz, farklılıklarımız ötekileştiriliyor, bazı vatandaşlarımız ayrıştırmacı politikalara kurban ediliyor. Biz hepimiz, hangi görüşten ve hangi etnik kimlikten olursak olalım bu memleketin bir parçasıyız, birinci sınıf vatandaşıyız ve farklılıklarımızla güzeliz.’’ Diyerek sözlerine devam etti.


Pandemide yaşanan sıkıntılara değinen Medeni Yılmaz son olarak; ‘’ ‘Devletin dini adalettir.’ Anlayışını benimseyerek yola çıktık. Bugün hukuksuzluklar ve adaletsizlikler milletimize yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesidir. Savaşta barut neyse, ülke ve devlet yönetiminde de adalet odur.’’ Diyerek sözlerine son verdi.
Coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen kongrenin ardından, Genel Sekreter Medeni Yılmaz, Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun, Kurucu Üye Tuğba Tapsız, Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık ve Ceyhan İlçe Başkanı Mehmet Çakır, Ceyhan’da esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi.