DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık  şu görüşlere yer verdi;

Değerli Adanalı Hemşehrilerim...

       Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular İster. Bu yüzden geleceğimizin temelleri olan gençlerimize aydınlık günler bırakabilmek için bu ülkenin işin ehli ve liyakatlı insanların olduğu bir yönetime ihtiyacı vardır.   


       Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK: "Cumhuriyet demek, demokrasi sistemiyle devlet yönetilmesi  demektir. Demokrasi ile yönetilen bir devlet demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir.   Türk Milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan yönetim  biçimi ,Cumhuriyet yönetimidir..  Asla şüphe yoktur ki Cumhuriyet’in gelecek evlatları, bizden daha çok refaha kavuşmuş ve bahtiyar olacaklardır. " demiştir..


       Cumhuriyet rejiminin getirdiği yenilikler ve atılımlar ile; bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin temelleri Gazi Mustafa kemal Atatürk,silah arkadaşları ve kadınlarımız tarafından atılmış, milletimizin ufkunu genişletilerek kadın - erkek eşitliği sağlanmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza dinamizm kazandırmış olduğu gerçeği ile  ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz.” sözlerinin ışığında eğitim başta olmak üzere bilim, teknoloji, kültür ve sanatta ilerlemek üzere devlet ve millet olarak göstereceğimiz mücadele gençlerimize nasıl bir vatan bırakacağımızı gösterir. Bu sebeple Atatürk'ün dinamikleri ve onun gösterdiği ilim ışığı çerçevesinde Ülkemizi güzel yarınlara taşıyacak işin ehli ve liyakatli kadroları oluşturmamız gerekmektedir. Ekonomimizin yeniden yükselişe geçmesi, adaletin ve hukukun üstün kılındığı, eşitliklerin sağlandığı, ayrımcılıkların olmadığı, kadınlarımızın ülke yönetiminde yer aldığı bir vatan için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiği bir kez daha bilinmelidir...

     Kuruluşunun 98. Yıldönümünü kutladığımız bugün Tüm Adanalı Hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm silah arkadaşlarını ve Vatanımız için mücadele eden tüm kadınlarımızı  gururla, minnetle ve saygıyla anıyorum.