Deva Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık’ın 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü mesajı şöyle;

’10 Temmuz 1920; ermeni çetelerinin zulmünden Toroslara yalın ayak çekilmek zorunda kalan Adanalılar elbet bir gün o dağların ardından doğacak hürriyetin hayallerini kuruyorlardı’’
5 Ocak 2021. Güzel Adana’mızın düşman işgalinden kurtulmasının 99 yılında bu tarihi yıla bir kere daha tanıklık etmekteyiz. Adana’nın yaklaşık 3 yıl süren düşman işgalinden kurtuluşu, sürekli hatırlanması ve örnek alınması gereken bir destandır. Çünkü 5 Ocak birlik ve beraberliğin sonucunda her şeyin üstesinden gelebileceğimizin bir kanıtı niteliğindedir. 
Memleketimizin her bir noktasının hain işgaliyle dolup taştığı, ovaların, obaların, yakıldığı, yıkıldığı, haince ve alçakça ele geçirilmek istenen topraklarımızın kurtuluş gününü en coşkulu şekilde kutlamak en haklı gururumuzdur. 
10 Temmuz 1920, Emperyalist güçler aziz şehrimizin her yerini yağmalıyor, yıkıyor, türlü türlü işkencelere maruz bırakıyorlardı. Fransızların zulmünden Toroslara yalın ayak çekilmek zorunda kalan Adanalılar elbet bir gün o dağların ardından doğacak hürriyetin hayallerini kuruyorlardı.
Adana sokakları kan kokarken, vatan aşkıyla tutuşan 44 kişilik Kuva-yi Milliye birliğimiz ‘Kara Hatice’ yardımıyla 700 kişilik Fransız birliğini alt etmiş ve bu çatışmada tek bir şehit vermemişizdir.  Saim Bey, Aladağlı Şehit Ahmet Bey, Kozanlı şehit Ulvi Bey, İbo Osman, ilk kadın şehidimiz Rahime Hatun, Kahraman Tufan Paşa, Gizik Durak, Molla Nasrullah ve ismini bilmediğimiz birçok vatan evladı canını siper etmiştir ve Adana’nın Türk topraklarından koparılamayacak bir miras olduğunu kanıtlamışlardır. 
Kurtuluş hissinin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te vuku bulduğu aziz şehrimiz Adana’dır, kurtuluş meşalesinin ilk yakıldığı yerdir. Adanalılar, ulusumuzun bu onurlu savaşında emsali görülmemiş bir tarihe imza atmıştır. Umarız ki şehrimiz ve vatanımız bir daha böyle tehditler ve eziyetler altında kalmasın ve bizlerin görevi olan yarının devası geçlere, kendi geçmişlerini, benliklerini, bastıkları toprakların altındaki destanları unutturulmaması gerektiğini en doğru şekilde aktaralım ve hatırlatalım.
Ve bir kez daha başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyor, tüm Adanalı hemşerilerimizin 5 Ocak Kurtuluş gününü kutluyor sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.