DEVA Partisi 1. Olağan Pozantı İlçe Kongresi, Pozantı’da Atatürk Kültür Merkezi’nde, 18 Eylül Cumartesi Günü saat 13.30’da gerçekleşti. Pozantı İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Mehmet Emin Kaya delegelerin seçimiyle yeniden güven tazeledi.
DEVA Partisi 1. Olağan İlçe Kongresi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Emin Kaya, ‘’ Genel Başkanımızın Başdanışmanı, kıymetli büyüğümüz Ramiz Ongun, kendileriyle birlikte görev almaktan şeref duyduğumuz İl Başkanımız Sadullah Kısacık, değerli İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, kıymetli İlçe Başkanlarımız ve Pozantılı hemşehrilerimiz; hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz! ‘’ diyerek sözlerine başladı.

‘’Pozantı’nın müstesna insanları her zaman doğrunun da yanlışın da kim olduğunu çok iyi bilmektedir. Buradan herkese söz veriyorum, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte, çalmadık kapı bırakmayacağız. Genel Başkanımız sayın Ali Babacan’ın yaptıklarını, yapacaklarını ve bütün çözüm önerilerini bütün hemşehrilerimize anlatacağız!’’ diyerek sözlerini noktaladı.

KISACIK "BUGÜN POZANTI DA PARTİMİZİN DÜĞÜNÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Emin Kaya’nın ardından kürsüye çıkan DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, ‘’Bugün Pozantı'da DEVA Partimizin düğününü gerçekleştiriyoruz. Bu demokrasi şölenlerimize inşallah haftaya Yüreğir ve Çukurova İlçelerimizde devam edeceğiz. Biz şunu biliyoruz ki, Adana’nın ayırt etmeksizin bütün ilçeleri DEVA kadrolarını bağrına bastı, Genel Başkanımız Ali Babacan’a güveniyor.’’ diyerek sözlerine başladı.
Konuşmasına devam eden Kısacık, ‘’Yiğit Pozantılı hemşehrilerimiz, 25 Mayıs 1920'de, Fransızların işgalinden kurtulması için canla başla mücadele etti. 5 Ağustos 1920 tarihinde işte bu topraklarda, Pozantı Kongresi düzenleniyor. Mustafa Kemal Paşa'nın, Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre Pozantı Kongresi’dir.

Adana kurtulana kadar, Pozantı Milli Mücadele'nin karargâhı konumuna gelmiştir. Tarihi itibariyle, stratejik misyona sahip bu ilçemizde, inşallah DEVA Partisi'nin Adana'da şahlanışı Pozantı ilçemizden başlayacak!
Pozantımız inşallah burdan yemyeşil filizleri, masmavi damlaları Toros Dağları'ndan Adana'mıza ulaştıracaktır.’’  diyerek sözlerine devam etti.
Sadullah Kısacık sözlerine son verirken, ‘’ Siyasi partiler millete umut aşılamak için kurulur. Biz bu milletin umuduyuz. İnşallah 1 aya kadar 100 bin üye ile siyaset arenasında iddiamızı bir kere daha kanıtlayacağız.
Şunu buradan net bir şekilde söylüyorum, bu ülkenin DEVA Partisi'ne ihtiyacı var. İnşallah bu kadro hareketiyle iktidara geldiğimiz zaman Türkiye'de büyük ATILIMLARIN partisi olacağız!
Biz boş nutuklar atıp arkasına dönüp çekip giden bir parti değiliz. Türkiye'nin sıkıntı çektiği her alanda çözüm önerileri sunan, akıl ve bilimi önceleyen, istişareye önem veren bir partiyiz.’’ ifadelerini kullandı.

RAMİZ ONGUN "HALKIMIZ BİZİ BEKLİYOR"

İl Başkanı Sadullah Kısacık’tan sonra kürsüye Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun çıktı.


Ongun, ‘’Burada bulunmaktan güzel memleketimiz Adana’mızın kuzey ilçesi Pozantı’da olmaktan büyük bir onur duyuyorum.’’ Diyerek sözlerine başladı.
‘’Parti çalışmaları için İstanbul’daydık. Şunu görüyoruz ki, DEVA kadroları ülkemizin dört bir yanında faaliyet alanlarını genişletiyor. Halkımız bizi bekliyor.’’
Ramiz Ongun siyasetin önemli ve bir o kadar da zor olduğuna değinen konuşmasını ‘’Siyaset meşakkatli bir iş, ama kendi ülkesine hizmet etmek isteyen veyahut hayır kazanmak isteyenler için en kısa yol siyaset yapmaktır. İhale almak için, komisyoncu olmak için değil, hizmet etmek için siyaset yapmaktır.’’ diyerek belirtti.

"İKTİDARA YÜRÜME HEYECANINI HİSSEDİYORUM"

Tecrübeli siyasetçi sözlerine son verirken, ‘’Ben bu güzel ilçemiz Pozantı’da DEVA Partisi’nin iktidara yürüme heyecanını hissediyorum. 
Türkiye ne zaman kalkınacak? Çok kısa zamanda. Biz şuanda dört yol ağzındayız, bu sorunları ya DEVA çözer, ya da işler çok kötü olabilir.’’ İfadelerini kullandı.
İlçe Kongresi’nden sonra DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun, DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık öncülüğünde Pozantı İlçe Başkanlığının açılışı gerçekleşti.
İlçe Başkanlığı açılışından sonra Ramiz Ongun, Sadullah Kısacık ve beraberindeki heyet, Pozantılı esnafları ziyaret ettiler.