Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, koronavirüsle mücadele sürecini eline yüzüne bulaştıran iktidarın, bu süreçteki beceriksizliğinin üzerine kapatmak için CHP’li belediyeleri hedef aldığını söyledi. İktidarın sahra hastanelerinin amacını, işlevini ve işleyişini bilmediğini vurgulayan Çelebi, “Sahra hastaneleri Çin’de yaşandığı gibi vaka sayılarının bir anda doruk noktasına ulaşıp sağlık sisteminin çökmesi halinde, yani acil ihtiyaç durumunda devreye girecek mobil sağlık birimleridir. İhtiyaç halinde bu hastaneyi kullanacak olan da yine Sağlık Bakanlığıdır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan AKP yöneticileri, koronavirüsle mücadeleyi dahi yalanlar ve iftiralarla siyaset malzemesi yaparak Adana’ya ve Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapıyorlar” dedi.

AKP VİRÜSLE MÜCADELEYİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının Türkiye’yi yönetemediğini vurguladı. İktidarın aynı beceriksizliği koronavirüsle mücadele sürecinde de gösterdiğini ifade eden Çelebi, Cuma günü aniden ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla AKP iktidarının bu süreci eline yüzüne bulaştırdığını söyledi.

İKTİDAR BİR AYLIK EMEĞİ İKİ SAATTE YOK ETTİ

Çelebi, “İktidar, milyonları bir anda sokağa dökerek virüsle mücadele konusunda sağlık emekçileri başta olmak üzere bu mücadelede yer alan herkesin bir aylık emeğini yok etmiştir. Bizzat AKP Genel Başkanının talimatıyla alınan bu kararın açıklanmasının ardından iktidar mensupları, ortaya çıkan görüntüler için halkı suçlamıştır. AKP Genel Başkanı’na yönelik tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce kurgulandığı açıkça belli olan bir senaryo dahilinde istifa ettiğini açıklamış ve AKP Genel Başkanı bu istifayı kabul etmeyerek toplumsal algıyı şekillendirmeye çalışmıştır” diye konuştu.

AKP YÖNETİCİLERİ SAHRA HASTANELERİNİ KIZILAY’A SORSUN

İktidarın yaptığı hataların üzerini örtmek ve Soylu’nun istifasıyla ilgili tartışmaları sonlandırmak için bu kez sahra hastanesi üzerinden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı hedef aldığını aktaran Çelebi, şunları kaydetti:

“Siyasal iktidar ne yaparsa yapsın gerçeklerin üzerini örtemez. Sahra hastanesi, doğal afet, salgın gibi durumlarda sağlık sisteminin çökme, hastalığın yayılma olasılığına karşı önlem amaçlı olarak kurulan mobil tıbbi birimlerdir. Olağanüstü durumlara karşı hazırlıklı olmak temel amaçtır. Sahra hastaneleri tam teşekküllü hastaneler değildir. Bu nedenle diğer hastanelerle kıyaslanması doğru da değildir. Çin’in 10 günde inşa ettiği ve binlerce kişiyi tedavi ettiği hastane ile İngiltere’nin 4 bin yatak kapasiteli sahra hastanesi bunun en iyi örnekleridir. Dünyanın birçok ülkesinde buna benzer örnekler vardır. Kızılay da hem yurt içinde hem de yurt dışında sahra hastaneleri kurmaktadır. AKP’nin yöneticileri Kızılay’dan da Sağlık Bakanlığının yetkililerinden de sahra hastaneleriyle ilgili doğru bilgiyi alabilir.”

İHTİYAÇ HALİNDE SAĞLIK BAKANLIĞI KULLANACAK

İhtiyaç duyulması halinde Sahra Hastanesi’ni yine Sağlık Bakanlığı’nın kullanacağının altını çizen Çelebi, “Dileğimiz salgının bir an önce son bulması ve sahra hastanesine de ihtiyaç olmaması. Ancak en kötü olasılığa karşı hazırlık amacıyla hazırlanan sahra hastanesini ihtiyaç duyulması halinde Büyükşehir Belediyesi değil Sağlık Bakanlığı kullanacaktır. AKP yöneticilerinin salgınla mücadele konusunda CHP’li belediyelerden korkmasına gerek yok. Çünkü CHP’li belediyeler siyasi bir amaç için değil, halkın sağlığı, huzuru, mutluluğu ve rahatı için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR CHP’Lİ BELEDİYELERİN HIZINA YETİŞEMİYOR

Devletin tüm olanaklarını kullanan siyasal iktidarın virüsle mücadele sürecinde, CHP’li belediyelerin hızına yetişemediğini aktaran Çelebi, “ ‘CHP iktidara gelirse sosyal yardımları kesecek’ propagandasıyla oy toplayan iktidar, işsiz, aşsız kalan yurttaşlara yardım için harekete geçen CHP’li belediyelerin bağış kampanyalarını banka hesaplarını bloke ederek engellemeye çalıştı. Ardından yine CHP’li belediyelerin aşevlerinin banka hesaplarını bloke etti. Sokağa çıkma yasağı sırasında da belediyelerin ekmek dağıtımını engelledi. Tüm bu engellemelere karşın CHP’li belediyeler halkın rahatı ve virüsün yayılımını engellemek için iktidardan daha çok çalışıyor ve çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.