Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan Muharrem İnce’nin 4 Eylül 2020'de Sivas'tan başlattığı, “Bin Günde Memleket Hareketi”, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'ta "Memleket Partisi" adı altında siyasi faaliyete başladı.

Memleket Partisi Yüreğir İlçe Başkanlığı’na Adana’nın tanınan isimlerinden Sait Doğan getirildi. Yüreğir’deki herkese dokunmak istediklerini anlatan Doğan, “Henüz yeni bir parti olmamıza rağmen gördüğümüz ilgi bizi ilerisi için mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.  

Yüreğir’de ilçe yönetimi oluşturmak için çalışmalara başladıklarını aktaran Doğan, “Memleket Partisi, memleketteki herkes için var. Bize tevdi edilen görevi en iyi şekilde yapmak için artık işbaşındayız. Bugüne kadar ki tecrübelerimizi kullanarak yol alacağız” dedi.

Memleket Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Sait Doğan, Yüreğir’in, Türkiye’nin mozaik ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Burada kazanılan her başarı ülkemiz için de bir fikir ortaya koyacak niteliktedir. Ülkemizin her şeyden çok seslilik ve birlikteliğe ihtiyacı var” diye konuştu.