“Bakanlığın, kâr eden Adana Havalimanı’ndan haberi yok”

Çeşitli zamanlarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) araştırma önergesi ve soru önergesi sunan, meclis kürsüsünden bir çok kez konuyu dile getiren Dr. Şevkin, yeni bir soru önergesiyle Adanalıların ortak tepkisini gündeme taşıdı.

“YANLIŞ KARARDAN DÖNÜN”

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılma girişiminin Adanalıları derinden yaraladığına dikkat çeken CHP’li Dr. Şevkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu bu yanlıştan dönmeye çağırdı.

İnşaat aşamasında olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tam olarak hangi tarihte hizmete sunulacağının bilinmediğini, tamamlanma oranı hakkında çelişkili açıklamalar yapıldığını kaydeden Dr. Şevkin, Çukurova Havalimanı’nın hizmete açılmasıyla birlikte Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağına yönelik bakanlık tarafından yapılan söylemlere karşı çıktı.

“SAYIN BAKAN HABERİNİZ VAR MI?”

Dr. Şevkin, Bakana, “Türkiye’de hangi havalimanları kâr eden havalimanlarıdır? Zarar eden havalimanı var mıdır? Varsa hangileridir? Varsa zarar eden havalimanlarından hangileri kapatılacaktır? Şakirpaşa Havalimanı’nın stratejisinden ve kâr eden yapısından haberiniz var mı?” sorularını iletti.
Havalimanımızın gözden çıkarıldığına yönelik söylemlerin kafalarda soru işareti bıraktığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Havalimanımızın kapanacağından bahsedilmesi tarihi bir yanılgıyı beraberinde getirecektir. Adana Şakirpaşa Havalimanı, şehre yakınlığı nedeniyle stratejiktir. Kâr eden 9 havalimanından biridir. Genişlemeye, geliştirilmeye açık bir bölgededir” diye konuştu.

Adanalıların ve Türkiye’nin sesi olma gayretindeki CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

1-    Adana Şakirpaşa Havalimanı, kapatılacak mıdır? Kapatılacaksa bir tarih öngörülmüş müdür?

2-    İnşaat aşamasında olan Çukurova Bölgesel Havalimanı, tam olarak hangi tarihte hizmete sunulacaktır? Önergenin cevaplandığı tarihte tamamlanma oranı nedir?

3-    Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı doğru mudur?

4-    Türkiye’de hangi havalimanları kâr eden havalimanlarıdır? Zarar eden havalimanı var mıdır? Varsa hangileridir? Varsa zarar eden havalimanlarından hangileri kapatılacaktır?

5-    Kâr ettiği bilinen Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatıldığı takdirde bir kamu zararı oluşmayacak mıdır? Oluşacaksa bu zarar tam olarak ne kadar olacaktır?

6-    Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı geliştirmeyi ve genişletmeyi düşünüyor musunuz?