Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, siyasal iktidarın binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan Koronavirüs salgınıyla mücadelede başarısız olduğunu söyledi. Salgının başladığı dönemde yapılan hataların Türkiye’ye ağır bedeller ödettiğine işaret eden Çelebi, virüsle mücadelenin küresel bir sorun olduğuna dikkati çekti. İktidara “şeffaflık” çağrısı yapan Çelebi, “Virüsle mücadele iktidarın insafına terk edilemeyecek düzeyde ulusal bir sorun haline gelmiştir. İktidar, siyasi kaygıları bir kenara bırakıp, bilim insanlarını dinleyip, siyasi ya da ekonomik değil bilimsel kararlar ve toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle virüsle mücadeleyi sürdürmek zorundadır” dedi.

SAĞLIK SİSTEMİ TIKANMAYA BAŞLADI

CHP Adana İl Başkanı Çelebi yaptığı açıklamada, siyasal iktidarın ekonomi yönetimindeki başarısızlığının salgınla birlikte açıkça görünür hale geldiğini ifade etti.  İktidarın salgınla mücadele sürecini de yönetemediğinin altını çizen Çelebi, “Bilim insanlarının uyarılarına kulağını tıkayan iktidarın hataları nedeniyle, vaka sayıları ne yazık ki bugün doruk noktaya ulaştığı için sağlık sistemi de tıkanmaya başladı” diye konuştu.

GERÇEK VAKA SAYILARI GİZLENİYOR

Sağlık Bakanlığı ile Türk Tabipleri Birliği’nin açıkladığı veriler arasında büyük farklar olduğunun altını çizen Çelebi, “İktidar virüsle gerçek anlamda mücadelede etmek yerine parametreleri değiştirip gerçek vaka sayılarını gizlemeyi tercih ediyor. Test sonucu pozitif çıkanların hasta yatışı yapılmadan evlerine yollanması, resmi olarak açıklanmasa da sürü bağışıklığı sistemine geçiş yapıldığını gösteriyor. Bu tür örneklere kentimizde ve çevremizde sıklıkla tanık oluyoruz. İktidar dünyada milyonlarca insanın ölmesine neden olan Covid-19’la mücadele konusunda yurttaşlarımızın canıyla, sağlığıyla oynuyor” diye konuştu.

GERÇEKLER GİZLENEREK VİRÜSLE MÜCADELE EDİLMEZ

Gelişmiş ülkelerin ekonomik faaliyetleri durdurarak salgını kontrol altına aldığını, Türkiye’de ise iktidarın ekonomik kriz nedeniyle böyle bir karar alamadığını vurgulayan Çelebi, “Bilim insanlarının,  salgının tepe noktasına ulaştığı nisan ayında 14 günlük tam karantina önerisini dikkate almayan siyasal iktidarın, aceleci,  kontrolsüz, bilimsellikten uzak kararları nedeniyle Covid-19 tehdidi her geçen gün büyüyor. Tüm bu gerçekliğe karşın iktidar akılcı çözümler yerine, salgınla birlikte eriyen oy oranını toparlayabilmek için algı operasyonları ve havuz medyası aracılığıyla gerçekleri gizlemeye çalışıyor. Parametreleri değiştirerek, test sonucu pozitif çıkanların hastaneye yatışını yapmayıp evine göndererek ve vaka sayılarını gizleyerek salgınla mücadele edilmez ” ifadelerini kullandı.

SALGINLA MÜCADELE BİLİMSEL OLMALI

İktidara “şeffaflık” çağrısı yapan Çelebi, Covid-19’la mücadelenin iktidarın insafına terk edilemeyecek düzeyde ulusal bir sorun haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

“İktidar, siyasi kaygıları bir kenara bırakıp, bilim insanlarını dinleyip, siyasi ya da ekonomik değil bilimsel kararlarla virüsle mücadeleyi toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle sürdürmek zorundadır. Salgınla mücadelenin temeli bilimsel veriler olmak zorundadır. Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.  Halkımızın sağlığı, ulusumuzun geleceği için bireysel kaygıları bir kenara bırakıp, bir bütün halinde salgına karşı mücadele etmeliyiz. Gelin Covid-19’un yol açtığı sorunları ve çözüm yollarını ortak akılla ele alıp, bu mücadeleyi toplumun tüm kesimleriyle birlikte gerçekleştirelim. Aksi halde yarın bugünü de arayacak duruma gelebiliriz.”