CHPLİ SALICI ADANA'DA KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütünün Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın yanısıra, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, Adana milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Burhanettin Bulut,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile ilçe belediye başkanları, Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve ilçe başkanları katıldı.

Salıcı burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

KRİZE KARŞI CHP İKTİDARINA İHTİYAÇ VAR

Adalet ve Kalkınma Partisi ülkeyi 2018 yılı Ağustos aylında ağır bir kur şoku ile tanıştırdı ve ardından çok ağır bir ekonomik kriz başladı. Size eğer ‘Ukrayna Rusya savaşı var onun için ekonomik zorluklarla karşı karşıyayız’ derlerse inanmayın. Eğer derlerse ki, ‘Suriye’de savaştan dolayı Türkiye ağır bedel ödüyor’ inanmayın. Bunların yapmış olduğu yanlış siyasetin sonuncu Türkiye, 4 yıldır krizin içinde. Ukrayna savaşının etkisi oldu mu? Olduysa da sadece 15 gündür. Pandeminin katkısı var mı? Evet var. Ama dünyanın başka ülkelerinde yönetilen bu süreçler, Türkiye’de tek adam rejimi ile yönetilemez hale geldi. Dört yıldır süren ağır krizin ortadan kalkması için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyaç var. Adalet ve Kalkınma Partisi politikaları ile bu krizin ortadan kalmasına imkan yok.

KILIÇDAROĞLU OLMASAYDI MASA KURULMAZDI

Biz Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde önemli bir iş yapıyoruz. Birbirine benzemeyen, birbirinden farklı olan ve birbirini kendisine benzetmeye çalışmayan altı siyasi parti ile bir iş birliği yaptık ve sonuçta ortak mutabakat metni imzalandı. Herkesin takdiri olduğu üzere bu ittifakın kuruluşu, Millet İttifakı’nın Kuruluşu ve sürdürülmesi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük başarısıdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmasaydı bu ittifak ne kurulabilirdi, ne de altı genel başkanın bir araya geldiği, o mutabakat metninin imzalandığı masaya  oturulabilirdi. 

ERDOĞAN KAVGA EDELİM İSTİYOR

Sayın Tayyip Erdoğan bu birliktelikten rahatsız, farkındayız. Ağır cümleler ile eleştiriyor. Farkındayız. Rahatsızlığın ne olduğunun da farkındayız. O istiyor ki, biz farklı farklı yerlere savrulalım, birbirimize kötü gözle bakalım, hatta Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde kavga etsin. Bırakın diğer siyasi partilerle oturmayı, kendi içinde sorun yaşayan bir siyasi parti olsun. Ama Sayın Erdoğan sen o Cumhuriyet Halk Partisi’ni görmeyi çok beklersin. Öyle bir Cumhuriyet Halk Partisi yok. Bu ülkeyi iktidara götürecek, herkesi bir araya getirecek, birleştirecek bir Cumhuriyet Halk Partisi var Türkiye’de.

ATATÜRKÇÜLÜK İLE ERDOĞAN’I BAĞDAŞTIRABİLİYOR MUSUNUZ

Vatandaşa bizim doğrudan gidip anlatmamız gereken şey onun bizzat yaşadığı sorunlar. Sonrasında da ‘biz ne yapacağız’ noktasını vurguladığımız zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin önümüzdeki dönemde yapmak istediğini ve bugün yaşananı özetlemiş oluyorsunuz. Altı ayda kimsenin geliri üç kat artmadı ama mazot arttı. Bunu yapan 20 yıldan buyana Türkiye’yi yöneten mevcut İktidar Partisi. Yetmez, buna destek olan ama sorumluluk almayan yavru iktidar Milliyetçi Hareket Partisi. Onu unutmayalım. Adana’da belediyeyi MHP’den aldık. MHP’nin Adana’da vatandaşa neler yaşattıklarını anlatmak lazım; açmadan, açıyoruz diye yaptıkları ama parasını belediyeden aldıkları kuyuları anlatmak lazım. Bir diğeri bir de Vatan Partisi var. İşine geldiği zaman laiklikten, Atatürkçülükten bahsediyorlar, sonra dönüp Recep Tayyip Erdoğan’a destek oluyorlar. Siz Atatürk ile Atatürkçülük ile Laiklik ile Recep Tayyip Erdoğan’ı bağdaştırabiliyor musunuz? Ama Doğu Perinçek bağdaştırıyor. 

GÖNLÜMDEN GEÇEN ADAY GENEL BAŞKANIMIZ

Bizim cumhurbaşkanı adayımız, ben inanıyorum Cumhuriyet Halk Partili bir kardeşimiz olacak. O masa, Cumhuriyet Halk Partili bir kardeşimizi, benim gönlümden geçen Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu belirleyecek. Biz bu süreci yürüteceğiz. Sadece Cumhurbaşkanı adayımızın çalışıyor olması yetmez. 1 Milyon 320 bin Cumhuriyet Halk Partili sahada çalışıyor olması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi Parlamento grubunun sıkı bir mücadele veriyor olması lazım. 

DAHA İYİ OLACAK

Bizim eksik olduğumuz yerlerde var elbette. Tamamlamamız lazım. Eksik olduğumuz yerlerden bir tanesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu. Yaptığımız çalışmalarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu daha iyi bir hale geliyor. İki gün önce Sayın Genel Başkanımızı Diyarbakır’da nasıl karşıladıklarını gördünüz. Daha iyi olacak. Doğu ve Güneydoğu illerinde milletvekili çıkartacağız. Onlar Parlamentoya girecekler. Yakalarında Cumhuriyet Halk Partisi rozeti ile bu mücadeleye hep beraber katkı sunacaklar. Yeterli mi? Değil. Karadeniz’de de çalışmalarımızı artırmamız, milletvekili çıkaramadığımız yerlerden milletvekili çıkarmamız lazım. Daha geçen hafta Rize’deydim, Tayyip Erdoğan’ın memleketinden gelen Güneysu’dan gelen değerli kardeşlerimize Cumhuriyet Halk Partisi rozeti taktık. 750 kardeşimizi partimize kazandırdık. Yeter mi yetmez. Orta Anadolu’da da parti çalışmalarımızı destekliyor olmamız lazım. 

İKTİDARI VATANDAŞIN SAHİP ÇIKTIĞI DEMOKRASİ İLE DEĞİŞTİRECEĞİZ 

Adalet ve Kalkınma Partililerin sloganı vardı. Diyorlardı ki ‘Hayaldi gerçek oldu’. Mazot’un 23 liraya gelmesi hayaldi, mazot 23 lira oldu. Herkesi mağdur eden bir siyaseti Adalet ve Kalkınma Partisi ortaya koydu. Gübre fiyatlarından dolayı çiftçinin tarlasına gübre atamayacağı bir Türkiye aklımıza gelmezdi. Adalet ve Kalkınma Partisi gerçekleştirdi. Bizim aklımıza vatandaşın bakkaldan bir bardak sıvı yağ alacağı, bunun için kuyruklara gireceği gelmezdi. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde bizim aklımıza gelmeyen şeyler gerçek oldu. Biz bu iktidarı, sizin de emeğinizle, mücadelenizle değiştireceğiz. Bu gün 12 Mart Muhtırasının yıl dönümü. Öyle muhtıra ile anti demokratik yollarla değil, vatandaşın sandıkta verdiği oylarla değiştireceğiz. Vatandaşın sahip çıktığı demokrasi ile sandık ile değiştireceğiz.