Çukurova Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısı, Başkan Soner Çetin’e yönelik iltifatların öne çıktığı, şiirli, eleştirel ve üyelerin bol bol söz aldığı bir havada geçti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Soma acısı yüzünden 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayamadıklarını anlattı, ölen işçilerin aileleri için bir miktar nakdi yardım yaptıklarını belirtti. Çetin’e ilk teşekkür, araç savurganlığına yönelik tutumuna övgüyle yaklaşan MHP’li üye Süleyman Buldur’dan geldi: Kalıpları kırıp araç saltanatına son vermenizi takdirle karşılıyoruz.”

‘BERABERLİĞE KATKI YAPTINIZ’

MHP’li üye İsmail Hakkı Gözübatık, “Belediye Evleri’nde yapacağı kentsel dönüşüme yönelik halkçı tutumu” dolayısıyla, AKP’li üye Adil Yiğenler, “Birlik ve beraberliğe yaptığı katkı” ve AKP’li C.Orçun Sarıgül de “Soma faciasına kayıtsız kalmadığı” için Başkan Soner Çetin’e teşekkür eden isimlerdi. CHP’li Kadir Karakuş, “Elbette birbirimizi eleştireceğiz ama ‘sizinkiyse kötü, bizimkiyse iyi’ demeyeceğiz” biçimindeki söylemiyle ve Burhanettin Bulut da “Kaza bu işin fıtratında var, diyemeyiz” şeklindeki sözleriyle dikkat çekti.

ŞİİRLE ANMA, CEYLAN’A SELAM

CHP’li üye Mustafa Selek, şair Edip Cansever’in, “Her şey insanca olmalı…” dizeleriyle Soma’ya dikkat çekerken CHP’li Fatma Arguz, Soma için anıt yapılmasını önerdi. “Şeffaf belediyecilikte bir ilki görüyoruz, adım adım ilerliyoruz” diyen CHP’li üye Mehmet Yıleri de Başkan Çetin’i övgüler yağdırdı. Meclis başkanvekili Av. Hüseyin Kılınç’ın “Politika yapmak öcü değildir” yaklaşımı ile öne çıktığı mecliste CHP’li üyelerden Saim İnce ise ‘Kış Uykusu’ adlı filmiyle Cannes’dan ödül alan yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a meclisten selam gönderdi.