Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, yerel seçimlerde toplumsal ittifakla başarının elde edildiğini vurguladı. Toplumun farklı siyasi, inanç, yaşam biçimi ve kimliklerine sahip kesimleriyle yapılan ittifakın önemine vurgu yapan Sarıbal, “Demokrasi adına gerçekleştirilen bu ittifakın önümüzdeki süreçte de sürmesi Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir önem taşıyor” dedi.

İL BAŞKANLIĞINDA PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin davetlisi olarak Adana’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Adana İl Örgütü’nde partililerle bir araya geldi. Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, il yöneticileri ve partililerin katıldığı buluşmada, Sarıbal yerel seçim sürecini değerlendirdi.

YEREL SEÇİM SÜRECİNİ DOĞRU DEĞERLENDİRMELİYİZ

CHP’nin İyi Parti ile kurduğu resmi ittifak ve toplumun farklı kesimleriyle demokrasi için sandıkta kurulan ittifakın başarıyı getirdiğine işaret eden Sarıbal, bu sürecin doğru değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA KARARLILIĞI ORTAYA KOYMALIYIZ

Sarıbal, “Bu süreci doğru bir şekilde değerlendirip, ekonomik, politik ve siyasi açıdan gelecekte amacımızın ne olduğunu ortaya koyarak buradan bir başarı öyküsü, yeni bir Türkiye, ‘Yeni bir Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve dayanışma’ mümkün diyebileceğimiz bir gelecek kararlılığı çıkarmalıyız” diye konuştu.

BAŞARABİLİRİZ

Bunun mümkün olduğunu ifade eden Sarıbal, “Yerel seçimler bunu gösterdi. Umudu ürettik, büyüttük ve toplumun farklı kesimleriyle dayanışarak başardık. Şimdi de aynı sorumluluk bilinciyle her alanda üreten, işsizliği azaltan, yoksulluğu minimize eden bir Türkiye’yi yeniden inşa etmeliyiz. Dört mevsim iklimi, 780.000 kilometrekare coğrafyası, yer altı ve yer üstü kaynakları, 82 milyon dinamik insan gücüyle bunu başarabiliriz. Yeter ki toplumdan, halktan, ülkeden, demokrasi ve özgürlükten yana bir tutumu içselleştirelim” ifadelerini kullandı.

Sarıbal, toplumsal dayanışmayı sağlayıp büyük bir başarı öyküsü yazarak Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasından dolayı CHP Adana Örgütlerini de kutladı.