Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından geçtiğimiz ay kabul edilen 1/5000’lik imar tadilatının ardından 1/1000’lik imar tadilatı da Sarıçam İlçe Meclisince kabul edildi.

1 Mart Belediye meclisinin gündemine alınan imar tadilatı meclis komisyonlarında görüşüldükten sonra Mart ayının son oturumunda Milliyetçi Hareket Partili ve AK Partili meclis üyelerinin ortak teklifi ile oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Ahmet Zenbilci Başkanlığında toplanan meclis komisyonlardan gelen gündem maddelerini görüştü.

Belediye hizmet binasının yapılacağı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki arazinin imar tadilatının kabul edilmesi ile birlikte aynı alana Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü binası da yapılabilecek.

Bu arada, Sarıçam İlçe Belediye Meclisi Boynuyoğun Köyü´nün Sarıçam´a mahalle olarak bağlanması ve iki ayrı mahalleye bölünmesine ilişkin başkanlık teklifi ile belde belediyeleri döneminden kalan vatandaşın su borçlarının tahsili için borç faizlerinin bir kısmının affını içeren teklif de kabul edildi.

Bu madde ile kapatılan Buruk, Suluca, Baklalı, İncirlik ve Kürkçüler Belde Belediyelerinin vatandaştan alacağı olan su alacağının tahsilini kolaylaştırıyor. Biriken alacak faizlerinin yasa gereği yüzde 90’ınına kadarını affedebiliyor. Başkan Zenbilci, belediye meclisi üyelerine hem hizmet binasını arazisi için yapılan imar tadilatı hem su alacağının faizlerinin affı konusunda verdikleri destek için teşekkür etti.