Divan Başkanlığını yine Mustafa Tuncel’in yaptığı toplantıda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bir teklif verdi. Seçim sonucunun en geç yarın (10 Nisan Cumartesi günü) tamamlanmasını teklif etti.

Bu teklife Tuncel sıcak bakmadı ve bilinen üslubuyla “Her hukukçu değişik yorumlar yapıyor. Bunu en iyi ben bilirim. Hukukçulardan da meclis üyelerinde de” şeklinde bir cümle kurdu. Tuncel “Valiliğin görevi, başkanı görevinden alır orada biter. Başkanları görevden almak kolaydır. Ama meclisi hiç kimse görevden alamaz. Ben bu seçimi Salı günü bitireceğim. 29 Martta başlamış kabul ediyorum ve o tarih te 15 günün dolduğu gündür.

Meclis oy çokluğu ile seçmeli o da olmuyorsa salt çoğunlukla seçmesini istiyoruz. Salı günü 3. turda 2 aday kalacak bir siyasi partinin adayı elenecek. O nedenle ben bu uygulamayı partilerin ittifak yapmaları için,  ortak aday çıkartmaları için uzattım. Meclis fesih olmaz. Ben hesap biliyorum. Bu gün toplantımızda sadece 2. tur oylama yapılacak ve sonra ertelenecek.” dedi.

 

Meclis üyelerine çay ikram edildiği sırada yine Tuncel, arzusunu dile getirdi:

Bu oturumda da aday olarak oylamaya katılmayacağım. Meclis üyeleri meclis fesih edilmesin diyorlarsa adaylarını çeksinler beni seçsinler bu iş te bu gün burada bitsin.”

Çay faslından sonra oylamaya geçildi. İlk oyu, yine Seyhan Belediye Başkanı AKP’li Azim Öztürk kullandı. Son oyu kullanan Tuncel, “Bu gördüğünüz aslında bir oy, sadece bir oy değildir. Bunun anlamını salı günü anlayacaksınız. İkincisi salı gününe kadar mühür bende.” diye konuştu.

Oylamanın ardından sandık açıldı. Oy hakkı bulunmayan Aytaç Durak’ın haricinde toplam 34 üyeli Meclis’te sandıktan da 34 zarf çıktı. Kullanılan 34 oyun dağılımına göre, AKP’nin adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a 13, MHP’nin adayı Fethi Coşkuntuncel’e 10, CHP’nin adayı Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’a ise 11 oy çıktı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Mustafa Tuncel, Meclis´in üçüncü oturum için 13 Nisan Salı günü saat 14.00´de toplanacağını söyledi ve oturum bitti.

Daha önceki ilk oturumda ise, Çelikcan 12, Coşkuntuncel 11, Arıkan da 10 oy almıştı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AKP’nin 13, MHP’nin 9, CHP’nin 10 ve 2 de bağımsız üye bulunuyor. 13 Nisan’da yapılacak olan 3. Tur seçimde de 3’te 2’ye tekabül eden oy çoğunluğunun sağlanamaması halinde 4. Turda salt çoğunluk olan 18 oyu alan aday kazanmış olacak. Aksi halde 4. Turda en fazla oy alan iki aday 5. Turda yarışa devam edecek.