Konuyu gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla Yolu üzerinde bulunan Karagöçer Köyü'ndeki köprünün tadilat nedeniyle yaklaşık 2 aydır kapalı tutulmasına sert tepki gösterdi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Yaklaşık 2 ay önce, Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla Yolu üzerinde bulunan Karagöçer Köyü'ndeki köprü 'Sorun ve risk' gerekçesiyle yaya ve taşıt trafiğine kapatıldı. Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalı üzerinde bulunan köprünün Karayolları Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kapatıldığına dikkat çeken bölgedeki üretici köylüler, aradan geçen 2 ayda köprünün hala kapalı olmasına tepki gösterdiler. Kapatılan köprünün bulunduğu bölgede üretici köylülerle buluşan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.


"ACİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

Köylüleri dinleyip sorunlarının çözümü için çaba göstereceğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:

Köprünün bulunduğu alanda, yaklaşık 27 bin dönümlük tarımsal arazideki ekili-dikili yerlerde Türkiye'nin en önemli tarımsal faaliyetleri yapılıyor. Bölgemiz erkenci-turfanda üretimde çok önemli bir yerde. Kavun karpuzdan narenciyeye, biber domatesten hububata Türkiye'nin en erken hasadı bu bölgemizde yapılıyor. Bu bölgedeki köprüyü risk ve sorunlar gerekçesiyle tadilata aldıklarını söyleyip kapattılar ama 2 ay geçti hala bir gelişme yok. Çiftçilerimiz kapatılan köprü nedeniyle 500 metre ileriye gidebilmek için 10 kilometrelik yolu dolanıyor. Ne tadilatmış bu, 2 aydır bitmiyor? Burada köylülerimizin çözüm çağrısını dikkate alan yok. Köprü ve tadilat konusunda DSİ ile Karayolları arasında bir sorundan bahsediliyor ama olan üretici köylülerimize oluyor. Millet Mars'a araştırmaya gidiyor, yani bu uzay çağında, köylülerimize ortaçağ zulmü yaşatılıyor. Kapatılan köprü konusunda yetkilileri göreve çağırıyoruz, acil çözüm istiyoruz