"HAVAALANIMIZA DOKUNANA ADANALI İLK SEÇİMDE CEVABINI VERİR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Adana ziyaretinde yaptığı konuşmanın ardından Şakirpaşa Havaalanı’yla ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. Konuyla alakalı bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Mersin’deki Çukurova Havaalanı’nın açılmasıyla kapatılacağı iddia eden Adana’daki Şakirpaşa Havaalanı’nın şehrin ortak değeri olduğunu vurgulayan Baysal; "Sayın Bakan, 'Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır' demiştir. Adanalıların ne dediği açıktır. Bizler havaalanının şehrimizde kalmasını istiyoruz. Bölgemizde iki havaalanının olması lüks değil ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı.

Selahattin Baysal; "Mevcut iktidar döneminde şehrimiz hak ettiği yatırımları alamamış her dönem üvey evlat muamelesi görmüştür. Birçok önemli devlet kurumu Adana’dan taşınmıştır. Havaalanı konusu tartışma götürmeyecek bir şekilde tamamlanmalı ve iddia edildiği gibi kargo uçuşlarına hizmet verecek şekilde değil şu anki durumuyla hizmetlerini sürdürmelidir. Bu mesele tüm Adana’nın meselesidir. Hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi görevde bulunursa bulunsun yüreği Adana sevdasıyla atan herkes, Adana'yı önceleyen her kurum Adana Havaalanı'nın kapanmaması ve hizmetine devam etmesi için elinden gelen gayreti göstermelidir. İktidara da çağrıda bulunuyorum;  Adana'ya karşı şaşı bakışınızı düzeltin. Adana bu ülkenin öncü kentidir. Hakkımızı verin" dedi.

Aksi durumda Adanalıların ilk seçimde iktidara gerekli dersi vereceğini vurgulayan Selahattin Baysal, Yeniden Refah Partisi’nin iktidarında Adana'nın hak ettiği değeri göreceğini ve Türkiye’ye yön veren önemli bir kent olacağını da sözlerine ekledi.