Partisinin Adana’nın Karaisalı İlçe Teşkilatı’nın açılışını yapan Abdullatif Şener, ilçe meydanında yaklaşık 1000 kişiye hitap etti. Seçim otobüsünün üzerinde konuşan Şener, Ak Parti iktidarına yüklendi. Siyasetin iş yapma yeri olduğunu belirten Şener, bozuk saatin bile günde en az iki kez doğruyu gösterdiği ancak iktidarın son 3 yılda iki doğrusunun olmadığını savundu. Tarımın özelleştirme politikasıyla bitme noktasına geldiğini, gübre ve vergi politikalarıyla çiftçinin yüzünün gülmediğini kaydeden Şener, ekonominin de dibe vurduğu iddia etti.
Son bir yılda ekonominin yüzde 8 oranında küçüldüğünü ifade eden Şener şunları söyledi:

“Dünyanın hiç bir ekonomisi yüzde 5’den daha fazla küçülmedi. Dünyanın en fazla küçülen ekonomisi bizim ekonomimiz. Başbakan diyor ki; ‘Durumumuz iyi, ekonomi iyi.’ Bu iş nasıl oluyor. Yıllardır en önemli konu işsizlik. İlk defa dünyanın en fazla işsizliğinin olduğu ülke Türkiye’dir. Bunda bir terslik yok mu? İspanya, Kuzey Afrika ve Türkiye işsizlikte ilk üç sıradadır ama Türkiye ilk sıradadır. İşsizlik genç nüfusta yüzde 25, Türkiye tarihinde ilk kez bu duruma düşülmüştür. Başbakan’ın ‘Yaptık’ diye anlattıkları yılda 1 milyar etmez, bu ülkenin 200 milyar vergi girişi var. 1 milyarı anlatma, geriye kalan 199 milyarın hesabını ver. 70 yıllık kamu kurumları özelleştirildi, özelleştirmeden 30 milyar dolar toplandı. Bu para nereye harcandı. Aynı zamanda borçlanma da var. Bir taraftan borçlanıyorsun, bir taraftan vergi topluyorsun, diğer tarafta da özelleştirme var. Karayollarının yıllık gideri 2.5 milyardır. Bir yıllık toplanan parayı ne yaptın bunu anlat. Bozuk bir saat günde en az iki kez doğruyu gösterir. Ben düşünüyorum son 3 yılda iktidarın iki doğrusunu bulamıyorum” dedi.

Siyasetin hizmet yapma yeri olduğunu, ülkedeki tüm vatandaşların dertlerini çözme yeri olduğunu da anlatan Şener, “Ben 10 yıl muhalefet, 6 yıl da bakanlık yaptım. 16 yıl ‘yurttaşlar ne ister, hangi sorunları var, ne yapılması lazım’ diye düşündüm. Millet için siyaset yaptım. 2007’de dokunulmazlığı bıraktım aranıza geldim sizlerden biriyim. Sizin de benim de dokunulmazlığım yok. ‘Sorunları nasıl çözeriz’ diye Türkiye sevdalılarıyla Türkiye Partisi’ni kurduk. Partimiz programını da dertlere çözüm olmak için hazırladık. Ve Türkiye’de her yerde teşkilatlandık. 30 yıllık partilerin bile bizim gibi her yerde teşkilatı yok. Yasal olarak seçime girme hakkını aldık. İktidar olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye Partisi’nin kavgacı değil kardeşliği içeren yeni siyaset anlayışıyla hareket edeceğini de vurgulayan Şener, daha sonra partisinin Yüreğir İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.