Başkan vekilliği seçiminin ertelenmesini eleştiren Seyhan, "Seçimlerde Çukurova ilçe belediye başkanımızın da adaylık düşüncesi vardı. Yasalarda ilçe belediye başkanlarının aday olamayacağı yazdığı için adaylığını değerlendirmeye almadı. AK Parti hukuku her zaman kendine yorumlama alışkanlığını Adana'daki seçimlere de yansıttı. Burada da adaylık süreci bu kadar açık olmasına rağmen ilçe belediye başkanını aday gösterdi. Seçimlerin ertelenme sürecini, süreci 15 güne ısrarla yayma isteğini görüyoruz. Bu Seçim sürecinin uzatma mantığını anlamakta zorlanıyoruz." dedi.

Seyhan, "İlçe belediye başkanının aday olup olamayacağı bugün bakanlığa sorulur, yarın gelir. Pazartesi günü tekrar seçimler yapılabilirdi. Bunun ısrarla çok ileri bir tarihe ertelenmesini anlayamıyoruz. 15 gün içerisinde Seçim yapılamazsa meclis fesh olur. Valilik bir atama yapabilir. İdari olarak bürokrat olarak atama yapılabilir. Biz olayın bu şekilde seyretmesine izin vermeyiz. Gelecek oturumun açıldığında ne pahasına olursa olsun seçimi gündeme alırız." diye konuştu.

MHP ve CHP'nin başkanlık konusunda ittifakının olmadığını söyleyen Seyhan, "Bu iddialar kesinlikle doğru değil. Adayımız Halil Tüm, İttifakımız yok kendi adayımızı çıkardık." şeklinde konuştu.