Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden birinin kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 86. yıl dönümünü onur ve gururla kutladı.  5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Dr. Şevkin, 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önünün açıldığına dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Fransa ve İtalya'dan 11, Romanya'dan 12, Bulgaristan'dan 13, Belçika'dan 14, İsviçre'den ise tam 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını kaydeden Dr. Şevkin, bugün maalesef bu devrimin kıymetinin bilinmediğine işaret etti. “Kadın çağdaşlıktır, kadın sevgidir, barıştır, ekonomidir, siyasettir” diye konuşan Dr. Şevkin, “Bu nedenledir ki; kadınların iş gücüne katılımı, siyasette etkin görev üstlenmesi, ekonomiye yön vermesi, eğitimde öncelenmesi için yasal düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

Her alanda ötekileştirilen, taciz, tecavüz ve cinayete kurban verilen kadınları karanlık günlerden kurtaracak, kadınları önceliğine alacak bir yönetim biçimi oluşana dek bu yöndeki çaba ve gayretlerinin, mücadelelerinin artarak devam edeceğini dile getiren Dr. Şevkin,  “Türkiye ancak bu sayede muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilecektir. 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, bu uğurda mücadele verip hayatlarını feda eden bütün kadınlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyor, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınlarımıza ve ailelerine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.