Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayları seçime sayılı günler kala geniş katılımlı mahalle toplantılarıyla halka ulaşıyor, CHP’nin iktidar yürüyüşünü perçinliyor. Sümer Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısına katılan Milletvekili Adayları Müzeyyen Şevkin ve Mustafa Bilgilioğlu, halkın CHP iktidarına olan özlemini dile getirdi. Toplantıda Adana’yı karış karış gezen, Adana’ya özgü şalvar ve yemenisiyle vatandaşların büyük takdirini kazanan Jeoloji Yüksek Mühendisi, Dr. Müzeyyen Şevkin’e yoğun ilgi gösterildi. 
“CHP, BİRLEŞTİRİYOR”
Geniş katılımlı mahalle toplantısında ilk sözü alan CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, CHP’nin seçim programında tüm Türkiye’nin var olduğunu söyledi. Bulut, “CHP’nin programında siz varsınız, yani halk var. Biz insanları inancına, diline, fikirlerine göre ayırmıyoruz. Biz, doğacak çocuğun cinsiyetine dahi müdahale eden bir anlayış değiliz. CHP aksine birleştiren, kucaklayan, toplumsal barışı sağlamaya çalışan bir partidir” dedi.

“BİZİM TARAFIMIZ HALKTIR”
CHP’nin iktidara en yakın parti olduğunu dile getiren Seyhan  Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Ortadoğu’da akan kardeş kanını durduracak, yoksulluğu yok edecek partinin de CHP olduğunu vurguladı. Belediye başkanlığı döneminde Sümer Mahallesi’ni eski güzelliğine kavuşturacağını ifade eden Karalar, mahalleye 2.4 imar yoğunluğu vereceklerini söyledi. Karalar, “Sizi müteahhitlere yem ettirmeyeceğim. Bizim müteahhitlerle işimiz olmaz. Bizim tarafımız halktır. Yani sizsiniz. Çünkü biz CHP’liyiz” diye konuştu.

 “TOPLUMUN TAHAMMÜLÜ KALMADI”
Mevcut iktidar döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 arttığına dikkati çeken CHP Adana Milletvekili Adayı Müzeyyen Şevkin ise ülkede hem ekonomik hem de sosyal sorunlar nedeniyle patlama yaşandığını kaydetti. Halkın “Artık yeter” dediğini aktaran Şevkin, kadın cinayetlerine de ekonomik sorunlara da toplumun tahammülünün kalmadığını vurguladı. Milletvekili adaylarının Adana’nın 50’e yakın köyüne gittiğini belirten Şevkin, “2011’deki milletvekilliği seçimlerinde yüzümüze bakmayanlar bugün ‘Neredeydiniz bugüne kadar. Gelin kurtarın’diyorlar. Artık herkes biliyor ki, Yaşanacak Bir Türkiye CHP iktidarıyla mümkün” şeklinde konuştu.


“CHP GEÇMİŞTE DE VARDI GELECEKTE DE OLACAK”
CHP’nin kurucu parti olduğunu anımsatan  CHP Adana Milletvekili Adayı Mustafa Bilgilioğlu da CHP’nin geçmişte var olduğunu gelecekte de her daim var olacağını belirtti.