Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, kamuda çalışan mimar, mühendis ve şehir plancılarının Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) kayıt zorunluluğunun olması gerektiğini vurguladı.

TMMOB, ZAYIFLATILIYOR!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, 6235  sayılı yasa ile 1954 yılında kurulan ve kamu kurumu niteliği taşıyan TMMOB’ye kamuda çalışan mühendislerin kayıt zorunluluğunun 12 Eylül sonrası kaldırıldığını, TMMOB’nin hem denetim gücü açısından hem de ekonomik olarak zayıflatıldığını kaydetti.

20 MESLEK KURULUŞU İÇİN DÜZENLEME İSTEDİ
Meslek disiplini ve ahlakını korumak, kamunun ve ülkenin çıkarlarını savunmak, kaynak, tarih, kültür, çevre, tarımın korunması ve sanayi üretiminin arttırılmasını savunan TMMOB ile birlikte kamu kurumu niteliğindeki 20 meslek kuruluşunda (Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipler Birliği, Türk Veteriner Hekimler Birliği, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Noterler Birliği, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Türkiye Sigorta ve Reosürans Şirketleri Birliği, Türkiye Tohumcular Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Finansal Kiralama Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği ile Turist Rehberleri Odaları Birliği) yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sorgulayan Dr. Şevkin, “En az Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yerel seçimlere adaylıklarından sonra görevlerine geri dönmelerini içeren düzenleme kadar önemli olan bu konuyla ilgili dikkatinizi çekmek istiyorum” dedi.