Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Kozan’daki orman yangınlarının yürekleri dağladığını vurguladı. Orman yangınlarından zarar gören vatandaşları köylerinde ziyaret eden Dr. Şevkin, yangından zarar gören ormanlık alanları da yerinde inceledi.

Adana’dan Kozan’a hareketinden önce İmamoğlu İlçe Başkanı Süleyman Uçan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’ye nezaket ziyaretinde bulunan, çalışmalarında başarılar dileyen Dr. Şevkin, trafik kazası geçiren Kozan eski İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu’na da işyerinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerin ardından Kozan’da İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştuktan sonra Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulunup çalışmalarla ilgili bilgi alan Dr. Müzeyyen Şevkin, daha sonra yangın bölgelerine hareket etti.
Kozan’da meydana gelen orman yangınına müdahale etmek üzere Eskimantaş köyünde kurulan geçici üs bölgesini ziyaret eden, canı pahasına mücadele eden itfaiye erleriyle bilgi alışverişinde bulunan Dr. Şevkin, tüm itfaiye erlerine teşekkür etti.


CİĞERİMİZ YANDI…

Buradan Karahamzalı köyüne geçen Dr. Şevkin, Kozan’da uzun süreden bu yana devam eden kundaklama şüpheli orman yangınlarının tam anlamıyla ciğerleri yaktığını vurguladı. Karahamzalı köyü sınırlarında bulunan ormanların da ne yazık ki küle döndüğünü yerinde gören Dr. Şevkin, “Vatandaşlarımız evlerinden oldu. Hayvanlarımız öldü. Büyük geçmiş olsun” dedi.

Yangından etkilenen Çamlarca köyü ve Acaryayla’da da hemşehrileriyle görüşen Dr. Şevkin, köy sınırları içerisinde kalan orman alanlarının yanması nedeniyle evleri yanan, tedbir amacıyla evlerini boşaltan vatandaşlarla dertleşti. Söndürme çalışmalarının sona ermesine rağmen halâ duman tüten bölgede nefes almakta güçlük çekildiğine işaret eden Dr. Şevkin, daha sonra Çürüklü köyüne geçti ve köy halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.


200 HEKTAR KÜL OLDU!

Kozan’daki orman yangınlarında toplam 200 hektar alanın ne yazık ki kül olduğunu, 900 hanenin boşaltıldığını vurgulayan Dr. Şevkin, halkın yaralarının bir an önce sarılması gerektiğine dikkat çekti.  Her zaman vatandaşların yanında olduklarını belirten Dr. Şevkin, “Orman yangınlarındaki kundaklama iddiası ise yüreklerimizi bir kez daha burktu. Umarım varsa suçlu bulunanlar adalet önünde hesap verir ve bir daha üzücü yangınlarla karşı karşıya kalmayız” diye konuştu.