Adana’da kangren haline dönüşen tablacı ve seyyar esnaf konusunda Vali İlhan Atış Başkanlığı’nda yapılan toplantılara katılan ilçe belediye başkanlarının bu esnafa yer tahsis edeceklerine ilişkin verdikleri sözü yerine getirmediklerini üzüntüyle izlediğini ifade eden Başkan Durak, “Büyükşehir olarak yoğun çaba sarf etmemize rağmen, ilçe belediyeleri konuya duyarsız kalınca sorun bir türlü çözülmüyor” dedi.

"KANUN, “GÖREVLER İLÇE BELEDİYELERİNİN’ DİYOR"
5216 sayılı kanunun 7. Maddesinin (t), (2/a) ile 5393 sayılı kanunun (15/m) bentlerindeki semt pazarları ile tablacılar ve seyyar esnafla ilgili hükümlerinde, Büyükşehir Belediyeleri ile ilçe belediyelerinin görev ve sorumluluklarının açıkça yazıldığını ifade eden Başkan Durak, “Kanun; ‘bu görevler ilçe belediyelerinindir’ diye emrediyor. İlçe belediyeleri, Sayın Vali başkanlığında yapılan toplantılarda ‘bu görevleri yerine getireceğiz’ diyor, ancak bunlar sözde kalıyor. İlçe belediyelerinin duyarsızlığı nedeniyle bu projeler uygulamaya geçmiyor” şeklinde konuştu.

İlçe belediyelerinin tablacı ve seyyar esnafa kalıcı yer tahsis etmemesi halinde Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin tablacı peşine düşmeyeceğini anlatan Durak, “İlçe belediyeleri yıllardır sorumluluklarını yerine getirmemekte ısrar ediyor. Görevlerini yapmaya devam ederlerse zabıtalarımız yarından itibaren tablacılara dokunmayacaklar” dedi.