Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü’nce “25 Kasım Kadına Karşı Şiddete Hayır” günü dolayısıyla renkli bir etkinliğe imza atıldı.  CHP Çukurova İl Binası önünde toplanan CHP İl ve ilçe kadın kolları başkan, yönetici ve üyelerine İl Başkanı Zeydan Karalar, il yönetim kurulu üyeleri, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ve çok sayıda partili eşlik etti. Ellerinde döviz ve pankartlarla ilçe binası önünden harekete geçen grup, Mahfesığmaz Dinlenme Parkı’na kadar yürüdü. Sık sık slogan atan grup, park önünde kurulan imza stantlarında, TBMM’ye gönderilmek üzere hazırlanan metni imzaladı. “Devlet şiddet mağdurlarını korumak, şiddete başvuranları cezalandırmak, şiddet mağdurunun uğradığı zararı tazmin etmekle yükümlüdür” başlığıyla hazırlanan ve TBMM’ye gönderilecek dilekçeyi imzalayan partililer, kadına yönelik şiddetin artmasına dikkat çekti.

CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, “Erkek vuruyor, Devlet koruyor” sloganına dikkat çekerek, devletin kadına şiddet uygulayanları korumasının yarattığı olumsuz sonuçlara değindi. Son 10 yılda AKP’nin politikaları nedeniyle kadına yönelik şiddetin müthiş artış gösterdiğini ifade eden Karalar, 13 yaşındaki kıza tecavüz edenlere verilecek cezayı azaltmayı planlayan anlayışa da tepki gösterdi.

 CHP İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay ise kadına yönelik şiddet, tecavüz olaylarının artmasının yanında, kadınlara toplumu temsil ve karar mekanizmalarında yeterince yer verilmemesini eleştirdi. Günay, “Evet kadınlarımız dövülüyor, öldürülüyor ve tecavüze uğruyor ama kadınların yönetim kademelerinde yeterince yer almaması da, onlara uygulanan şiddetin bir başka çeşididir” dedi.

CHP Çukurova İlçe Kadın Kolu Başkanı Funda Özdemir Aksoy da, kanunların,  kadına şiddet uygulayan erkekleri durdurmak konusunda yetersiz kaldığını, daha fazla kadın zarar görmeden bu konuda devletin bir şeyler yapması gerektiğini vurguladı.