Adanahabermerkezi.com
Yerel seçimlerde "Atatürk", Cumhuriyet" "Aleviler" söylemleriyle 100 - 150 bin CHP seçmenin "Ak parti gelmesin" diyerek kerhen oy verdiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetçi CHP seçmeniyle gönül bağını tamamen koparttı.

İlk olarak "Hayır"ı savunanlar tarafından Cumhuriyet değerlerini yok edeceği ve Atatürk'ün izlerini sileceği endişesine rağmen "Evet"e açık açık çalışan Başkan Sözlü bu kesim tarafından tepkiyle karşılanmıştı. "Hapse girmemek için evete çalışıyor" söylemleri arasında çalışmalarını sürdüren Sözlü, kendine yakın çalışma arkadaşları aracılığıyla "Partimiz evet dediği için "Evet" e çalışıyoruz. Yoksa biz "Hayır" diyeceğiz" söylemini yaymaya çalıştı. Ancak fiili olarak canhıraç bir şekilde "Evet"e çalışan Sözlü, kendisine oy veren CHP seçmeninin gönlünü kırdı


HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN KENDİSİNE OY VEREN 150 BİN CHP SEÇMENİNE TARİHİ İHANET 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün bu davranışının yankıları sürerken son yaptığı hamle ile Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı, Atatürk'e ve onun eseri Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkan ve kendisini başkan yapacak oyları veren CHP seçmeni ile gönül bağını tamamen kopardı.

BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ GÖNÜL BAĞINI KOPARDI
Başkan Sözlü Tüm Adana'yı "Evet" afişleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan afişleriyle donatırken, Büyükşehir Belediyesi Zabıtası marifetiyle "Hayır" afişlerini toplattı. Sokak sokak, Cadde Cadde dolaşan Zabıta "Evet1 afişlerine dokunamazken, "Hayır" afişlerini toplayarak zabıta aracına doldurdu. "Evet"e hizmet ederken, "Hayır" düşüncesine saygı duymayı bırakın afişine dahi tahammül edemeyen Başkan Sözlü'nün talimatıyla zabıta dikkat çeken,yaratatıcı "Hayır" afişlerini topladı.

CHP GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI ALAATTİN SOLMAZ'DAN SÖZLÜ'YE SERT TEPKİ
CHP Adana il Gençlik kolları Başkanı Alaattin Solmaz ise zabıtanın "Hayır" afişlerini sökmesini fotoğraflatarak, tepkisini dile getirdi.  Solmaz "Emek verip astığımız,pankartları toplattıran ve talimat geldi diyip içeriğini dolduramayan, siyasi şube polisleri ve Büyükşehir Belediye başkanı Hüseyin Sözlü sizi tarih affetmeyecek" dedi.