CHP Genel Merkezi’nin İstanbul’da düzenleyeceği “Değişen Zamanlarda Sosyal Demokrasi: Balkanlar’da Dayanışma ve Refah” konferansının Genel Koordinatörlük görevi CHP’nin Adanalı genç yüzü Soner Anafarta’ya verildi. Daha önce iki farklı organizasyonda başarıyla bu görevi yerine getiren Seyhan Belediyesi Başkan Aday adayı Soner Anafarta, örnek olacak bir takım çalışmasına liderlik yapıyor.
CHP Genel Merkezi’nin düzenlediği “Değişen Zamanlarda Sosyal Demokrasi: Balkanlar’da Dayanışma ve Refah” konulu uluslararası konferans 24-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan’dan katılımcılarla buluşacağı konferansta Balkan ülkelerindeki sosyal demokrasi masaya yatırılacak.


ULUSLARARASI İLİŞKİLER AÇISINDAN ÖNEMLİ
CHP’nin uluslararası ilişkiler açısından oldukça önem verdiği konferansın genel koordinatörlük görevi genel merkez tarafından geçtiğimiz aylarda Değişen Mevsimler ve Arap Baharı konferansının Genel Koordinatörlüğü ile 8 yıl aradan sonra yapılan son CHP Kadın Kurultayı’nın genel koordinatörlüğü görevini başarılı bir şekilde yürüten Adanalı genç siyasetçi Soner Anafarta’ya verildi.
CHP Seyhan Belediye Başkan aday adaylığını açıkladıktan sonra toplumun birçok kesimiyle görüş alışverişinde bulunan, partinin tüm organlarını ziyaret eden Soner Anafarta’nın aynı zamanda CHP’nin Türkiye ile birlikte 12 ülkenin birleştiği uluslararası organizasyonunda koordinatörlük görevi yürütmesi genç siyasetçinin vizyonunun ortaya koyuyor.
Anafarta’nın liderlik yaptığı örnek bir takım çalışmasının ürünü olan organizasyonda aylarca her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek planlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dr. Osman Faruk Loğoğlu’nun basın toplantısı düzenleyeceği konferansa CHP Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan eski Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı George Papandreou ile Sırbistan Cumhuriyeti Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Žarko Obradović de katılacak.
Konferans kapsamında, “Balkanlar'da Güven İnşasına Bir Yol Olarak Sosyal Demokrasi”, “Balkanlar'da Ekonomik Büyüme ve İstihdama Bir Araç Olarak Sosyal Demokrasi”, “Balkanlar'da Bölgesel İşbirliğine Bir Yol Olarak Sosyal Demokrasi” olmak üzere üç farklı panel gerçekleştirilecek. Konferansta ayrıca Gençlik ve Kadın Çalıştayı da düzenlenecek.