Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret eden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, Adana’nın tekrar cazibe merkezi haline gelmesi için yatırımcıların önünün açılması gerektiğini söyledi. Çetin,”İstihdamı yaratacak unsurlar yatırımcılardır. Yatırımcının önü açılarak Adana geliştirilir, refah ve bolluk artar” dedi.

 

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adana’nın öncelikli sorunlarının başında yatırımcıların önünün açılmamasını gösterdi. Sönmez,”Adana’nın vizyonunu geniş perspektifte ele alacak, ufku geniş olan yöneticilere ihtiyaç var, Adana için bir şeyler yapmak isteyenlere her zaman yardımcı olmaya hazırız. Sizlerinde çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İnşallah gönlünüzdeki gibi olur” şeklinde konuştu.

 

ADANA (                     )

  Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, önceki gün Adana Sanayici İşadamları Derneği’ni ziyaret etti. ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri Vedat Gizer, İzzet Öksüzkaya, Selahattin Nas, Olcay Değirmenci, Oktay Özbiçer ve Sıdıka Uğurlugüngör ile görüşen Çetin, çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Adana’nın tekrar cazibe merkezi haline gelmesi için yatırımcıların önünün açılması gerektiğini söyleyen Çetin,”Yatırımla birlikte istihdam artar. İstihdamla birlikte refah seviyesi yükselir, ocaklarda mutluluk artar” dedi.

  Adana ile ilgili her çalışmayı dernek olarak mercek altına alıp, masaya yatırdıklarını bildiren ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, bu amaçla kent yönetimine talip olup, aday adaylığını açıklayan siyasi parti yetkililerinin de çalışmalarını yakından incelediklerini kaydetti. CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin’in de yaptığı çalışmaları yakından gözlemlediklerini dile getiren Sönmez, “Adana’nın vizyonunu genişletecek, ufkunu açacak bir çalışma içerisinde olduğunu görüyor ve çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Sizin yaptığınız bu çalışmalarında iyi bir sonuçla neticelenmesi Adana açısından büyük önem taşıyor. Bir yandan da Adanalının Soner Çetin gibi değerlerine sahip çıkmasını istiyoruz. Adanalı değerlerine sahip çıkıp, kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlarsa bu kentimiz açısından çok iyi olur” dedi.

 CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin de doğup büyüdükleri Adana için yola çıktıklarını söyledi. Çetin,”Adana da doğduk, bu şehir de büyüdük. Adana da çocuklarımız dünyaya gözlerini açtı. Bize her şeyi veren bu kentin gelişimi için bizler de Adana sevdası ile yola çıkarak şehre ve halkımıza hizmet için kolları sıvadık. Adana Büyükşehir Beledîyle Başkanlığı görevine talip olurken, en büyük katkıyı koymak için hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SAHİPSİZLİĞE SON VERECEĞİZ”

 Adana’nın yıllarca sahipsiz bırakıldığını belirten CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin,”Kamu yatırımlarında Adana son sıralarda yol alıyor. İşsizlikte Türkiye şampiyonu olduk. 57 bin nitelikli beyin göçü verip, 47 bin 500 niteliksiz göç almışız.  Bu durum Adana’nın cazibe merkezi olmaktan hızla uzaklaştığının bir göstergesidir.  Biz Adana ve Adanalı için yola çıkarken, şehrimizi nasıl daha iyi yerlere taşıyacağımızın hesabını yaptık. Göreve talip olurken, projelerimizi hazırladık. Gelecekte kentimizi daha iyi yönetmek için çalışma arkadaşlarımızla kafaya kafaya verdik. Adana bizim şehrimiz. Başarı için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Adaylığımız açıklandığı takdirde bir kez daha sizlerin yanına gelip, projelerimizi anlatacağız ve Adana için destek isteyeceğiz. Öte yandan ADSİAD’ın Adanamız için yaptığı çok değerli çalışmaları da yakından takip ediyor ve mevcut projelerimize katkı sunmanızı da bekliyoruz” diye konuştu.