Balyoz davasından tam 18,5 aydır cezaevinde yatan Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin’in, Yüreğir’deki baba evini ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, anne Özcan ve baba Ahmet Tekin’e “Beni de oğlunuz olarak bilin” diye seslendi. Kardeşleri Ahmet ve Yasemin’le birlikte Başkan Çetin’e hoş geldiniz diyen abla Raziye Tekin, “Balyoz kararının verildiği, kardeşimizin 16 yıl hapse mahkûm edildiği o gün babamız acıdan akciğer kanseri oldu, biz de ailece acıdan mahvolduk, adaletten ümidimizi kestik” diye yakındı.

 

ANLATIRKEN AĞLADI, “ADALET” İSTEDİ

 

Ziyaret sırasında hayli duygusal anlar yaşanırken hükümlü Albay Aykar Tekin’in annesi Özcan Tekin, Başkan Soner Çetin elini öperken ağlamaya başladı. Güçlükle konuşabilen anne Tekin, “Oğlumuzun hiçbir suçu yok. Suç yakıştırıyorlar, biz sadece adalet istiyoruz” dedi. Baba Ahmet Tekin ise ağlamaklı ses tonuyla “Varsa suçu, çeksin cezasını. Yoksa adalet yerini bulsun ama hemen bulsun” diye konuştu. Adaletin (mülkün) devletin temeli olduğunu söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Çetin de Tekin ailesini şu sözlerle teskin etmeye çalıştı:

 

“ADALET GEÇ DE OLSA TECELLİ EDER”

 

“Ben bir ceza avukatıyım. Uzun yıllar suçsuz yere yatan insanların yaşadığı acıları çok iyi bilirim. Sizleri en iyi anlayacak kişilerden biri de benim. Yerel mahkemelerin verdiği kararlar tam ve doğru kararlar olmayabiliyor, o yüzden de bozuluyor birçoğu. Hem daha Yargıtay aşaması, ayrıca Anayasa Mahkemesi süreci var. Adalet devletin temelidir. Bu ülkede savcılar var, hâkimler var. Adalet geç de olsa tecelli edecektir. Dik durun, oğlunuzla gurur duymaya devam edin, adaletten gene de ümidinizi kaybetmeyin, daha fazla üzülmeyin, metin olun.”