Ancak Başkanvekili Akyürek'in kendi ile ilgili olmayan konuda başkası adına konuşması da tepki çekti. Adanalı,  "Akyürek en azından meclis üyeliğini garantilemek için birilerinin ağzından konuşuyor" değerlendirmesinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR'İN SERVİS ETTİĞİ HABERİN TAM METNİ;

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, koltuğunu koruma telaşında olan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a sert tepki gösteri:

“Önce ‘Büyükşehir’e adayım’ deme cesaretini göstersin”

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, katıldığı bir televizyon programında “Hüseyin Sözlü’nün aday olması CHP için avantaj” iddiasında bulunan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a sert tepki gösterdi. MHP’li Hüseyin Sözlü’nün Türkiye’de adaylığı açıklanan ilk isim olduğunu vurgulayan Ramazan Akyürek, “Zeydan Karalar önce Genel Başkanı’na gitsin, ‘Ben Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım, Hüseyin Sözlü’ye rakibim” deme cesaretini göstersin. Adanalı korkakları sevmez” diye karşılık verdi.  
“CESARETİ VARSA ‘HÜSEYİN SÖZLÜ’YE RAKİBİM’ DESİN”
Zeydan Karalar’ın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda 10 gün kadar önce “Büyükşehir adaylığım iki dudağımın arasında. Genel merkez bana tamam diyor” şeklindeki sözlerini yalanladığını anımsatan Ramazan Akyürek, son olarak katıldığı televizyon programında Seyhan Belediye Başkanı’nın “Partim görev verirse, Büyükşehir adayımız ol derse görevden kaçmam” sözlerinin koltuğunu koruma telaşının bir kanıtı olduğunu belirtti.
Ramazan Akyürek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’de ilk büyükşehir belediye başkan adayı olarak  Başkan Hüseyin Sözlü’yü ilan ettiğini vurgulayan Ramazan Akyürek, “Zeydan Karalar katıldığı televizyon programında ‘Hüseyin Sözlü’nün aday olması CHP için avantaj’ demiş. Zeydan Karalar, öncelikle Genel Başkanı’na gitsin, ‘Ben Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayım’ deme cesaretini göstersin. ‘Hüseyin Sözlü’nün karşısında adayım’ desin. Adana kamuoyuna ‘Hüseyin Sözlü’nün rakibiyim’ diyebilsin. Ondan sonra atıp, tutsun. Çünkü Adanalılar korkakları değil, delikanlıları sever” dedi.
“SÖZLÜ RAKİP PARTİLERİN EN GÜÇLÜ ADAYLARINI BEKLİYOR”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün seçimlerde rakip partilerin en güçlü adaylarının karşısına çıkmasını istediğini, bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik’e meydan okuyarak bunu kanıtladığını ifade eden Ramazan Akyürek, şunları söyledi:
“Sayın Başkanımız Hüseyin Sözlü, Adanalılara güveniyor. Hemşehrilerinin desteğiyle önüne çıkacak tüm rakipleri silindir gibi ezmeye hazırdır. Atalarımızın boşuna sözü yok. Bu atasözlerine Zeydan Karalar’a hatırlatırız. Önce aday olmak cesaretini göstersin, sonra Hüseyin Sözlü kolay rakip mi, zor rakip mi görür, boyunun ölçüsünü alır. Biz Adanalı hemşehrilerimize güveniyoruz, onların vereceği destekle Adana’ya hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Adanalılarla beraber yeni bir zafere imza atacağımıza inanıyoruz.”