Kozan, İmamoğlu ve Sarıçam’dan köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri ile siyasi parti temsilcilerinden yaklaşık bin kişinin katıldığı yemeğe onur konuğu olarak katılan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın problemlerinin giderilmesi noktasında her hangi bir adım atılmadığını aksine problemlerin giderek arttığını söyledi.

Ceyhan’da üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Başkan Sözlü, “ilk seçildiğim 1999 yılında partim mecliste değildi. 2004 yılında yapılan seçimde partim yine mecliste değildi. 2009 yılında ise muhalefette idi. iktidarın hiç bir nimetinden faydalanmadan Ceyhan halkı bizi üç dönemdir seçti. Kendi imkânlarımızla Ceyhan’ın dertlerine derman olduk. Yapılamaz denilen projeler biz gerçekleştirdik. Hiçbir zaman siyasi rakiplerimize çamur at izi kalsın mantığı ile veya belediyeyi devraldığımızda bizden öncekilerden enkaz aldığımızı söylemedik. İmkânları iyi kullandık, başardık. Bu başarıda elbette Ceyhan halkının büyük desteğini gördüm” dedi.


Halkın siyasetçiye olan güveninin yeniden sağlanması gerektiğine işaret eden Başkan Sözlü, “hiçbir yatırımcıyı ayırt etmedim. Bunun yanında hiçbir hemşehrime yalan konuşmadım. Ben halk tipi bir siyasetçiyim. Bu yüzden halkın siyasetçiye ve siyasilere güvenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden siyasilerimizin de söylemiş olduğu sözlere dikkat etmesi gerekiyor.”dedi.

Ceyhan’ın Adana’nın hem de memleket meselelerine kafa yoran bir siyasetçi olarak Adana’nın Kurtuluş reçetesinin kendileri tarafından yazılabileceğine inandığını belirten Başkan Sözlü, “Oturduğumuz makamların gereğini ve sorumluğunu yerine getirdiğimiz müddetçe itibar elde edilebilir. Bu bilinçle Adana’nın problemlerinin reçetesini biz yazarız diyorum. Adana’nın buna şiddetle ihtiyacı var. Adanalı hemşehrilerimiz önümüzdeki seçim döneminde kendilerini hak ettikleri yere getirebilecek kadrolara yetki verecektir. Üç dönemdir Belediye Başkanıyım tabii ki Adana’nın meselesi Ceyhan’ı da ilgilendirir. Yaklaşan yerel seçimler öncesi bir belediye başkanı olarak elbette ki Adana ilgimi çekiyor. Adana’nın problemlerini çözme noktasında kendimi sorumlu ve görevli hissediyorum. Böyle bir görevinde mecburiyet olduğuna inanıyorum” dedi.


Konuşmasında göç meselesine de değinen Başkan Sözlü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Göç sağlıklı değerlendirilirse bir bölgeyi dinamizm katar. Ama göçün yaşadığımız zamanın şartlarına ihtiyaçlarına uygun olarak iyi koordine edilmesi lazım. Özelikle şehrimiz Güney ve Doğu Anadolu’dan büyük göç almıştır. Bu göç alma noktasındaki potansiyeli Osmaniye’den de Adana’dan da yüksektir. Osmaniye’de yüzde 20’ye yakın olduğunu düşünüyorum, Adana’da yüzde 15 civarında Mersin’de yüzde 20’nin belki biraz üzerinde. Ama Ceyhan’da yüzde 30’un üzerinde bir rakam var. Türkiye’de göç ve entegrasyon konusunda devletimiz, devleti yönetenler göçü idare etme noktasında neler yapılır diye merak edenler varsa Ceyhan başarılı bir laboratuardır. Gelip dikkatle incelesinler. Bu gün her taraftan gelen insanlarımızı başarılı bir şekilde bünyesinde kaynaştırmış entegre etmiş kardeşlik duygusunu bin yıllık kardeşlik duygusunu zirveye çıkarmış bir şehirdir Ceyhan. Bunu da MHP’li bir belediye başkanının koordinatörlüğünde yapmıştır. Bu uyum ve kaynaşmanın Adana ve Mersin’de tekrarlanması gerektiğini düşünüyorum. Adana ve Mersin’de de bu başarının tekrarlanması için MHP’li belediye Başkanlarına ihtiyaç var. MHP’li Belediye Başkanlarının Ceyhan’da Tarsus’ta göç ve Entegrasyon konusunda en doğru en sosyal tahliller yaptıkları ortadadır. Yani Türkiye’nin bin yılda karılmış harcının başkaları tarafından sabote edilemediği yerler Ceyhan ve Tarsus’tur. Adana’da da bunu temin etmek durumundayız. Adana’nın acil olarak MHP’li belediye başkanlarına ihtiyacı var.”

Başkan Sözlü’nün konuşmasının ardından birlik Başkanı Hurşit Uzun,  davetlerine icabet eden Başkan Hüseyin Sözlü’ye, siyasi parti temsilcilerine, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurullarına teşekkür etti.