Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Hüseyin Sözlü, annelerin hakkının asla ödenemeyeceğini vurguladı. Sadece anneler gününde değil her zaman annelerimize gereken saygıyı göstermek, gereken değeri vermek gerektiğini belirten Hüseyin Sözlü, “Annelerimizin bizlere gösterdiği sonsuz sevgi ve fedakarlıkları karşısında onlara hayatlarının her gününde destek olmak, gereken saygıyı göstermek asla bir görev değil, içimizden gelen bir duygudur. Dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek bir başka duygu yoktur. Ailenin temel taşı olan anneler, toplumun şekillenmesinde de en önemli etkendir. Annelere, gösterilebilecek saygının en derinini sunmamız gerekiyor” dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, İslam dininin de annelere büyük değer verdiğini belirterek, “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisini hatırlattı.

Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

“Anne kavramı kültürümüzde de çok önemli bir yere sahiptir. Vatanı bile “ana” kelimesiyle anlamlandıran bir milletin çocuklarıyız. Çocukların kişiliğini öncelikle annenin verdiği eğitim ve öğütler oluşturur. Böylesi annelerin olduğu bir millet de birlik ve bareberliğini korur. Hayattaki tüm sevgiler karşılıklıdır. Biri hariç: o da anne sevgisi... Dünyanın tüm yükünü omuzlarında çeken anneler cumhuriyetimin kurulmasında da büyük emekler vermişler, en büyük fedakarlığı yapmışlardır. Annelere olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerin anneler gününü kutluyor, hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum.”