M. Çelebi Keyhıdır, burada hemşehrilileriyle buluştu. Gündeme dair değerlendirmeler yapan Keyhıdır, ekonomi ve seçim sürecini ele aldı. Keyhıdır şunları söyledi: ”Değerli hemşehrilerim, euro ve dolar artışının sebebi nedir? Dış güçler mi? Hayır! Bakınız,  bugün bütün dış güçlerin bombaları altında kalan Suriye’nin parası TL karşısında %15 değer kazanmıştır. Bunu nasıl izah edersiniz. Soruyorum sizlere! Ekonomimizin sürdürülebilir olmadığını, yani bugüne kadar yaptığımız, şimdi geldiğimiz gün, ekonomik noktada geldiğimiz gün, Ak Parti iktidarının başladığı gün 200 milyar borcumuz var bugün 800 milyarı aştı. Diyebilirsiniz ki yol yaptık, hastane yaptık, hastane yaptık harcadık borçlandık. İtirazımız yok bunu da kabul.

Ama siz bu 200 milyar için 15 yılda 800 milyar da ödediniz. Bunun hesabını kim verecek? Biz 11 aylık Refah Yol döneminde iktidarımızda ülkenin borcu 67 Milyar Dolar idi. İşçiye, çiftçiye, bağkurluya, emekliye vermemize rağmen, tantana, gürültü post modern darbeye rağmen teslim ederken 65 Milyar dolara teslim ettik. Lafla peynir gemisi yürümez demiş atalarımız. Genel Başkanımızın 5A ve 5Y düsturlarını söyleyerek sözlerimi tamamlamak istiyorum. Biz 5A’dan asla ayrılmayacağız. Bunun 1. Akıl, 2. Adalet, 3. Ahlak, 4. Asalet, 5. Adanmışlık. Biz kendimizi bu millete adamışız bu yolda devam edeceğiz.

5Y ile de mücadele edeceğiz. 1. Yolsuzluk, 2. Yasaklar, 3. Yalan, 4. Yalakalık, 5. Yandaşlık diyoruz. Biz bunlarla mücadele edeceğiz. 24 Haziran’da halkımızın da bu düşünceler doğrultusunda oy kullanmasını yalnız algıyla değil aklıyla düşünmesini sakin kafayla düşünmesini rica ediyoruz. Bizi bizden dinlemelerini arzu ediyoruz. Biz bugüne kadar kimseyi kandırmadık. Kimseye yalan söylemedik.  Milletimiz bize ne kadar yetki vermişse yine bu milletimiz için kullandık diyoruz.”