Coşku ve heyecanın hâkim olduğu toplantıya Devlet Eski Bakanı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir de katıldı. Tekir, Türkiye’nin değişmeyen gündemi olan ekonomik dalgalanmalarla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Seyhan Ramada Otel’de gerçekleşen Mart Ayı İl Divan Toplantısına Adana il ve ilçelerinden yoğun katılım oldu. 54. Hükümet Bakanı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir’in de katıldığı toplantı saat 14.00’da gerçekleşti. İktidarın ekonomik politikalarının, ülkenin mevcut problemlerine çözüm olmadığını ve pandemi sürecinin etkisiyle de vatandaşın ciddi bir şekilde geçim sorunu yaşadığını ifade eden Tekir, “Yaşanan ekonomik dalgalanmaların nedeni iktidarın yanlış ekonomi politikalarıdır” dedi. 

Yapılan bu toplantıların büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Saadet Partisi Adana İl Başkanı Musa Ahmet Kaya, “ Divan toplantıları bizim muhasebe toplantılarımızdır. Heyecanımızı tazelediğimiz toplantılarımızdır. Bir aylık çalışmalarımızı değerlendireceğimiz önümüzdeki bir ayı planlayacağımız toplantılarımızdır” dedi.
Konuşmasına son bir ayda ülke gündeminde yer eden konularla devam eden Kaya, “Adalet bakanlığı Adıyaman’da 9 kişilik bir temizlik kadrosu açıyor. Başvuru yapan 5 bin 217 kişi ve bunların 1143 kişisi üniversite mezunu. TÜİK’ de ne kadar başkan değişikliği yapılırsa yapılsın rakamlarla ne kadar oynanmaya çalışılırsa çalışılsın işsizlikle alakalı durumumuz işte budur” dedi.
2021 fitre bedelinin hem yetersiz olduğunu hem de 4 kişilik bir aile için mevcut asgari ücretin fitre bedelinin bile çok altında kaldığını söyleyen Kaya, yaşanan Merkez Bankası Başkanı değişikliklerinin aslında iktidarın içinde kaldığı karmaşıklığın neticesi olduğunu ifade etti.


Saadet Partisi’nin kadına şiddeti destekliyor gibi algılanmasının son derece yanlış olduğunu söyleyen Kaya, “Biz Saadet Partisi olarak kadına şiddetin her zaman karşısında olduk, biz bunu bir sözleşmenin gereği olarak değil, inancımızın gereği olarak görüyoruz. Sadece kadına şiddeti değil, kadını bir meta gibi gören her türlü anlayışı reddediyoruz” dedi.
İl divan toplantısı yapılan sunum ve raporlarla son buldu.