Sümer, “En zor zamanlarımızda canlarını hiçe sayarak tüm ülkemize umut olan meslek gruplarının özlük haklarını hak ettikleri gibi düzenlemek boynumuzun borcudur” dedi

ÜLKEYE UMUT VEREN KAHRAMANLARIN ÖZLÜK HAKLARI VERİLMELİ

Orhan Sümer, “Ülkemizde meydana gelen tüm doğal afetlerde, zor zamanlarımızda, umudumuzu yeşerten, kurtarıcımız olan, İtfaiye, Maden, Arama Kurtarma ve Sağlık Emekçileridir.
Onlar bizim en zor zamanda hayata tutunmamız için bir an bile tereddüt etmeden çaba sarfederken bizler aynı durumu onların özlük hakları için göstermiyoruz. Sağlık Emekçilerimizden, İtfaiye Çalışanlarımıza, Maden İşçilerimizden, Arama Kurtarma Ekplerine kadar bir çok grup yaptıkları işlerin çok daha fazlasını hak ediyor.” Dedi.

HER MESLEK KOLUNUN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNU VAR

Orhan Sümer, “Mesleğe özgü tazminat hakları olmadan çalışan itfaiyecilerimiz,
Binlerce metre yer altında çalışan Madencilerimiz, atama sıkıntısı yaşayan on binlerce Sağlık Çalışanımız bulunmaktadır.
Son yaşanan İzmir Depremi bir çok konuyu yeniden ve doğru şekilde ele almamız gerektiğini göstermiştir. Tüm yönetim kadroları Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu ve buna göre hazırlık yapması gerektiğini bilmelidir. Depremle mücadele ve hazırlık sadece hasarlı binaların tespiti ile, imar barışı ile olmaz. Kriz dönemlerinde çözüm olacak nitelikli ekipler yetiştirmek, bu ekipleri hazırlamak da gereklidir. Bunun için önce aman dediğimizde devreye soktuğumuz iş kollarımızn hak ettiklerini vererek yapmalıyız” dedi.

Canları pahasına, gözlerini kırpmadan çalışan, umudumuzu yeşerten, tüm doğal afetlerde imdadımıza yetişen, kurtarıcımız olan, İtfaiye, Maden, Arama Kurtarma ve Sağlık Emekçilerinin özlük hakları ve hak ettikleri sosyal destekler en kısa zamanda verilmelidir.