EKONOMİYİ BU HALE SARAY HARCAMALARI GETİRDİ

Orhan Sümer,” Ülke ekonomik anlamda çok kötü bir dönem yaşıyor, atılan adımlar doğru değil dediğimizde “Dünya bizi kıskanıyor” açıklamaları yapılıyordu. Ekonomi öyle içinden çıkılmaz bir hal aldı ki artık sokakta kiminle karşılaşsanız evine temel gıda ürünlerini alamadığını anlatıyor. Milleti açılıkla mücadele eder hale getiren bir anlayış var. Şimdi yeni ekonomi politikaları belirliyoruz açıklamaları artık vatandaşa gerçekçi gelmiyor. Ülkeyi bu duruma getiren anlayış, sorumluluğu üzerine almalıdır” dedi.

50 KİŞİLİK İŞ İLANINA 10 BİN KİŞİ BAŞVURUYOR

Orhan Sümer, “Artık işsizlik öyle bir raddeye geldi ki vatandaşlarımız iş olsun da ne olursa olsun diyorlar. Adana’da Adalet Bakanlığının açtığı 51 kişilik temizlik personeli ilanına tam 9 Bin 598 kişinin başvurduğu ortaya çıktı. Başvurulardan bine yakını lisans ve yüksek lisans mezunu. Bu durum ortaya koyuyor ki ülkede büyük bir kriz var. Bu kriz aynı sistemle devam edilirse çözülebilecek değil daha da kötüleşeceğini açıkça göstermektedir.” Dedi. 

REFORM İKTİDARIN DEĞİŞMESİDİR

Orhan Sümer, “Artık ülkemiz bırakın yatırım çekmeyi, yabancı yatırımcıların zarar ederek yatırımlarını ülkemizden çıkardığı bir duruma geldi. İşsizlik had safhaya çıktı. Enflasyon mücadele edilebilir çizgiyi çoktan geçti. Reform yapıyoruz diyerek faizleri arttırarak ekonomi düzelmeyecektir. Halka yansıyacak, vatandaşa nefes aldıracak en iyi reform iktidarın değişmesidir.” Dedi.