Orhan Sümer, “Ülkemizde zaten kayıtlı 3 milyon 600 bin Suriyeli bulunuyor. Kamuoyu bu durumu tartışırken bir de sınırlarımızdan binlerce kişinin hiçbir engelleme olmadan geçmesi tedirgin edicidir. Türkiye'nin sınırının dahi bulunmadığı Afganistan'dan binlerce kişinin yasa dışı şekilde ülkeye giriş yapmasını ikdidar adeta izliyor. Bu kişilerin arasında neredeyse hiç kadın ya da çocuk bulunmuyor. Bu durum toplumda tedirginlik ve güvensizlik yaratıyor.” Dedi.

SINIRLARDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTMALI

Orhan Sümer, “Sınır güvenliği çok önemli bir konudur. İktidarın bu konuyu mutlaka ciddiye alması ve tedbirleri arttırması gerekiyor.Toplumda bu konuyla ilgili keskin bir tavır söz konusu. Ekonomik nedenler, iktidarın yanlış politikaları ve demografik farklılıklar ülkemizdeki mültecilere ve sığınmacılara karşı olan tutumu değiştiriyor. İktidarın bu hassas konulara çözüm olacak tedbirleri bir an önce hayata geçirmesi gerekmektedir” Dedi.

İKTİDAR SINIFTA KALDI

Orhan Sümer, “Ülkemizde yaşanan olaylara baktığımız zaman iktidarın Türkiye’yi yönetemediği çok açık bir şekilde görülmektedir. Yagın oluyor uçaklar uçamıyor, sınırlarımız kevgire dönmüş, esnaf can çekişiyor, emekli hayata küsmüş durumda. Neresinden tutarsanız elinizde kalan bir iktidar var. Bu iktidar artık sınıfta kalmıştır. Yönetemediği çok aşikardır. Artık insanlar sınır güvenliği olmadığı için can güvenliğinden endişe eder hale gelmişse iktidar misyonunu tamamlamış demektir” dedi