Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut,  kaza yada hastalık sonucu fiili çalışma dışında kalarak istirahatli olan sigortalıların, SGK’dan alacağı ücretlerin 1 Ocak 2010 tarihinden bu yana ödenmemesi ile ilgili şikayetleri Meclis gündemine taşıdı.

Tankut, Adana’daki mağdur vatandaşların şikayet ettiği sorunu yazılı soru önergesiyle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’e iletti. Gecikmeler için “SGK’nın muhasebe sistemindeki sorundan kaynaklandığı” yönünde mazereti hatırlatan Tankut, “Bir başka iddiaya göre ise, ödenek yetersizliğinden kaynaklandığı belirtilmektedir. Daha başka ama daha önemli bir iddiaya göre de, ödenek sıkıntısı olduğu ancak bunun teknik bir arıza varmış gibi gizlenmek istendiği yönündedir” dedi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Her halükarda; zaten açlık sınırı yada yoksulluk sınırı altında yaşamaya devam eden, hayatta kalma mücadelesi veren çalışan vatandaşlarımızın, hasta oldukları günler için daha az ücret aldıkları hesap edilirse, bu gecikmelerden çok ciddi şekilde mağdur oldukları ve mağdur olacakları kesindir. Sorun ya da sorunların acilen giderilerek vatandaşlarımızın mağduriyetine son verilmesi gerekmektedir” sözleriyle uyarıda bulundu.

Tankut, ayrı bir soru önergesinde de, vatani görevini yaparken geçirdiği rahatsızlık sonucu malul hale gelen, iki ayağı ve elindeki dört parmağı kesik, 5 çocuklu Adanalı 47 yaşındaki Hüseyin Doğan isimli vatandaşın 7 yıl prim yatırmasına, yüzde 72 engelli raporu almasına rağmen emeklilik talebine SGK’nın olumsuz yanıtını sorguladı. Tankut “Adı geçen vatandaşımızın şartları ile aynı olan ya da benzerlik gösteren kaç vatandaşımız benzer mağduriyet içerisindedir? Adı geçen vatandaşımız ile varsa diğer vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi konusunda bir tasarrufunuz olacak mıdır?” sorularına cevap aradı.