Geçtiğimiz günlerde “kale gibi karakol” yapacağı açıklanan TOKİ’nin aslında 1.5 önce yapılan protokolle aynı projeleri üstlendiği ama bugüne kadar gerçekleştirilmediği ortaya çıktı.

MECLİS’E TAŞINDI…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Kasım 2008’de Maliye Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında yapılan protokolü Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tankut, anılan protokole göre TOKİ’nin Doğu ve Güneydoğu bölgesi ile sınır illerinde toplam 218 güvenli karakol ve hizmet binası inşa edeceğinin o tarihte açıklandığını hatırlattı.

ACİL AMA İNŞAAT YOK

Tankut, “Askeri karakol ve hizmet binalarının elektrik, yol, su gibi altyapılarıyla birlikte 8 ile 24 ay arasında bitirilerek teslim edileceği protokole bağlanan projelerin, aradan yaklaşık 1.5 yıl geçmiş olmasına rağmen gerçekleştirilememiş olmasının nedeni anlaşılabilmiş değildir.  O günlerde ‘savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olduğu işler’ kapsamında değerlendirileceği açıklanan projelerin neden geciktiği merak edilmektedir” dedi.

SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

MHP Milletvekili Yılmaz Tankut’un cevabını aradığı sorular özetle şöyle:

“İnşaatlara başlanmamasının ya da geciktirilmesinin sebepleri nelerdir? Anılan projelere başlanmadı ise sebebi nedir, haklı, geçerli bir gerekçesi var mıdır? Projelere başlanmamasının, ya da gecikmesinin sorumluları hangi kurumlardır, sorumlular hakkında bir soruşturma açılacak mıdır? Başlanmayan ya da geciktirilen projelerin bir an önce bitirilerek hizmete konulması gereğine inanıyorsanız, bu konuda bir çabanız olacak mıdır?”