Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Yılmaz Tankut, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesini istemeyen her vatandaşın MHP’ye destek vermesinin dünden daha fazla milli bir görev haline geldiğini söyledi.

KURULTAY VE ADANA’NIN DURUŞU

Tankut, geçtiğimiz günlerde Hakkari Şemdinli’de bölücü hainler tarafından kahpece şehit edilen 5 Mehmetçikten biri olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Bekir Çavuş’un cenaze törenine katılmak üzere geldiği Adana’da bulunduğu süre içinde bir dizi ziyaretler de gerçekleştirdi. Tankut, bu kapsamda MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile birlikte Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Tankut, 10. Büyük Kurultay’da Adana’nın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yanında çok dik ve örnek bir duruş sergilediğini belirterek “Sayın İl Başkanımızın nezdinde Adana’nın duruşuna, tercihine çok teşekkür ediyoruz. Dün ilçe başkanı, il başkanı ve milletvekili idik,  şimdi MYK üyesi olarak görev aldık. Hepimiz gelip geçeriz ama milletimize ve kutsal davamıza hizmet edebilmek için vesile olan bu makamlar kalıcıdır. İnşallah da, Türk Milleti var olduğu sürece baki olarak kalacaktır.” şeklinde konuştu.

ASIL HAZİN OLAN TABLO

Bu ziyaretlerde gündemi değerlendiren Tankut, Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğine işaret etti. Başta ABD olmak üzere Batılı güçlerin ve İsrail’in İslam coğrafyasıyla ilgili uzun vadeli planları olduğunu belirten Tankut, “Şimdi maalesef o kirli planların son safhalarına yaklaşmış bulunmaktadırlar. Büyük Ortadoğu Projesi adı altında çıkartılan iç çatışmalarla güçler savaşına sahne olan Müslüman ülkeler, kan ve gözyaşına boğulmuş durumdalar ve eski günlerini arar duruma gelmişlerdir. Aynı inancı paylaştığımız bu ülkelerle ortak tarihi ve kültürel bağlarımız da bulunmaktadır. Kimileri bölünmüş, kimileri parçalanma yolundadır. Hazin bir tablodur bu. Ama asıl hazin olan, halkı Müslüman olan Türkiye’yi yöneten bir başbakanın BOP’un eş başkanı olmasıdır." diye konuştu.

AKP İKTİDARI VE YENİ CHP

Tankut “Aynı kirli projede hedef olan Türkiye Cumhuriyeti' de, farklı politikalarla dönüştürülmeye ve bölünmeye çalışılmaktadır. Siyasi iktidarın bölücü unsurlarla bazen gizli bazen açıktan yürüttüğü çalışmalarda halkımız iki yüzlü politikalara kurban edilmektedir. Türkiye’de kirli bir oyun oynanıyor. Silahlı saldırılarla, yağmalama, kundaklama, açlık grevleri şeklinde organize şekilde estirilen terör belasıyla Türkiye’yi emperyalist sömürgeci güçlerin istediği  şekle sokmaya çalışıyorlar. Bölücü örgütün ahlaksız teklifleri, tehdit ve dayatmaları siyasi iktidar tarafından çok masum gibi gösteriliyor. Maksat hasıl olunca bölücü örgütün elemanlarına teşekkür bile ediliyor. Yeni CHP’nin de bu gelişmelerden rahatsız olmadığı, adalet önüne çıkarılması gereken teröristlerin başka ülkelere gitmesinden memnuniyet duyulacağı açıklanıyor." diye sözlerine devam etti.

MHP GÜÇLÜ OLMALI; ÇÜNKÜ…

Tankut “Dolayısıyla Müslüman Türk Milleti ile  hesaplaşmak isteyenlere karşı, bütün bu ihanet oyunlarına karşı taviz vermeden çelikten kale gibi duran tek siyasi lider olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi kalmıştır. Aklı olan, gözü gören, kulağı işiten hiç kimse bütün bunlardan habersiz olduğunu söyleyemez. Bu süreçte Sayın İl Başkanımızın da sık sık dile getirdiği gibi, Türk Milletinin direncini artırmak lazım. Bu direncin artırılması için de MHP’nin güçlü olması lazım. Bunun için ise MHP’ye arka çıkmak, milli davamıza omuz vermek, MHP’nin kutlu çatısı altında buluşmak lazım. Seçimler kirli oyunları bozmak için birer fırsattır. MHP’ye verilecek her oy, bölücülerin, eyaletçilerin, federasyoncuların yüzünde birer tokat gibi patlayacaktır. İnşallah Aziz Milletimiz bu tokadı indirecektir." dedi.