2000 EVLER SAKİNLERİ ‘ÇIRAK ÇIKARILAMAZ’

Fatih ÖZGÜR, 2000 Evler Mahallesinin eski Adana Koop’un “Sarı, Mavi, Kırmızı ve Yeşil” isimli kooperatiflerinden oluşan 600 haneli yaklaşık 6000 kişiyi ilgilendiren sakinlerinin “tapu” sorununda gelişmeleri mahalle sakinleriyle paylaştı, çözüm yollarını anlattı.

1994’lere uzanan, seçim öncesi Belediye Başkanının “dar gelirlileri ucuza konut sahibi yapma projesi” iyi başlayıp sarpa saran bir proje.

Arsa tapuları ve “irtifak hakkı” ile oturdukları eve giren mahalleli, Belediye-Adana Koop savaşının mağduru oldular.

Belediyenin aleyhlerine açtığı, kendilerine haber dahi verilmeyen davalar sonucu bütün birikimlerini yatırdıkları, dünyadaki tek varlıkları olan evlerinden “çırak çıkarılmak” istenen “2000 Evler zedeler”, “Kentsel Dönüşüm” girişimiyle sarsıldılar.

Konuyu TV aracılığıyla kamuoyuyla paylaşan mahallelinin sorunlarını paylaşan ÖZGÜR, çeşitli girişimlerde bulundu.

CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı Fatih ÖZGÜR “Belediye, bu konuda, hukuken haklı dahi olsa, Belediye Başkanları, etik ve vicdani olarak sorumludurlar. 2000 Evlerzedeler, kendi sorumluluklarını yerine getirmişler, istenen paraları ödemişler. 15 yıldır oturdukları evden hukuk oyunları ile çıkarılmak istenmeleri kabul olunamaz; esasen ortada açıkça “GABİN” (darda boğma) durumu var. Mahalleliye, “ucuz konut sahibi” olmak üzere, mahiyetini bilmedikleri belgeler imzalatılmış, şimdi onlara dayanılıp hak sahiplerinin “çırak çıkarılması” kabul edilemez” dedi.

SORUNUMUZA BİR TEK ÖZGÜR SAHİP ÇIKTI

2000 Evler mahalle sakinleri ise, CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı ve Meclis Üyesi M.Fatih Özgür’e sorunlarına sahip çıktıkları için teşekkür ettiler.

Bugüne kadar tapularına sahip olmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, “ancak her gittiğimiz yetkili ‘bugün git yarın gel’ mantığı ile bizi aldattı. Bir tek Fatih Özgür sorunumuza ciddi ve çözüm odaklı yaklaştı. Onun sayesinde şimdi Zihni beyin Özel kalem müdiresi Feraye hanımdan yanıt ve Zihni beyden onay bekliyoruz. Ümit ederiz bu kez meselemiz kökten hallolur” dediler.