Orhan Sümer “Kamudaki lüks araç sevdası derhal bitmelidir.”dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİMİN DEĞİL LÜKSÜN SEVDALISI

Orhan Sümer, “Milli Eğitim Bakanlığı  1 Ocak 2021 tarihinde kullanılmaya başlamak, 31 Aralık 2021 tarihinde bitmek üzere 1 yıllık, 2020 Model 4 tane Öncü ve Artçı Koruma aracı kiralama ihalesine çıkıyor. Bu demek oluyor ki kamudaki lüks makam arabaları galerisine Milli Eğitim Bakanlığı eliyle 4 tane daha eklenmiş olacak. Milyonlarca Öğrenci interneti olmadığı için derslerinden geri kalırken, Öğretmenlerimiz 3600 ek gösterge ve kadro hakları için yıllardır mücadele ederken, Bakanlığın hizmetinde onlarca hizmet aracı varken yeni araçlar kiralaması israftır, savurganlıktır” Dedi. 

BAKANLIKLAR OTOMOBİL GALERİSİ GİBİ

Orhan Sümer, “Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik krizin boyutları, vatandaşın neler yaşadığı ne yazık ki iktidar tarafından görülmüyor. Bugün neredeyse tüm Bakanlıklar koruma araçları, makam araçları, hizmet araçları derken lüks otomobil galerilerini andırmakta. Bakanlık ihtiyaç varsa tabiki araç alabilir kiralayabilir. Ancak satın alma paralarına araç kiralamak, model ve konfor taleplesi olmak doğru değildir.” dedi.

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ MAĞDUR

Orhan Sümer, “Milyonlarca öğrenci interneti olmadığı için derslerinden geri kalırken, öğretmenlerimiz atama ve özlük hakları için mücadele içindeyken Bakanlık EBA TV’nin çökmesini başarı olarak adlandırıyor. Oysa teknoloji çağında öğrencilerimizin interneti ve teknoloji araçları olmaması, milletimizin ekonomik olarak ne kadar zor durumda olduğunu göstermektedir. Bakanlığın eğitim camiasının avaz avaz bağırdığı bu sorunlara acilen çözüm üretmesi gerekir” dedi