Türkiye’de avukatların son günlerde sıklıkla gündeme geldiğine dikkat çeken TDH İl Başkanı Eraydın, TDH iktidarında avukatların sorunlarının çözümü için gerekli düzenlemelerin avukatlarla birlikte yapılacağını kaydetti.

TDH Adana İl Başkanı Eraydın mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Değişim Hareketi olarak son günlerde sıklıkla gündeme gelen, Türkiye’de ‘adalet’ ve ‘adalete erişim’ kavramlarının vazgeçilmez unsurlarından biri olan sevgili avukat dostlarımızın Avukatlar Günü’nü içtenlikle kutlarız.

Barolarımızın, 5 Nisan 1958 tarihinde İzmir Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda toplanarak, iki günlük çalışma sonunda Barolar Birliği’nin kuruluş çalışmalarını görüşmelerinin ardından, 06.02.1963 tarihinde toplanan İzmir Barosu Yönetim Kurulu, 5 Nisan tarihini ‘Avukatlar Günü’ olarak kabul edip kutlama kararı almıştır. O günden bugüne kutlanan Avukatlar Günü’nde avukatlarımızın mesleki açıdan yaşadığı hukuk fakültelerinde verilen eğitimin yetersiz oluşu, hukuk fakültelerinin fazlalığı, avukat adaylarının iyi bir staj eğitimi alamamaları ve meslek içi eğitim düzenlemelerinin yetersizliği gibi önemli konulardaki sorunların en kısa sürede çözümlenebilmesi için Türkiye Değişim Hareketi olarak elimizden gelen çabayı gösterip, çalışmaları yapabilmeyi hedefliyoruz.

Bu vesile ile bir kez daha avukatlarımızın mesleki günlerini kutlarken, kendilerinin daha aktif olarak partimizin içinde çalışmalarını diliyor ve onları aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı ifade ediyoruz.

Çünkü Türkiye’de değişim zamanı geldi ve değişimi hep birlikte, el ele hareket ederek başarıya ulaştıracağız. Ülkemizdeki sorunlar ancak birlik ve beraberlik duygularıyla çözümlenecektir.”