Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Gençlik Kolları Akdeniz Bölge Toplantısı 11 ilden binin üzerinde TDH’li gencin katılımıyla Adana’da yapıldı. Yeni, güçlü ve modern Türkiye’yi yaratacak bir değişime ihtiyaç olduğunu belirten TDH İl Gençlik Kolu Başkanı Çağkan İnan, “TDH gençliği yakın  geleceğin Başbakanının adın dağlara, taşlara, gönüllere yasma telaşı içindedir” dedi. Türkiye’de gençlerin yarısının işsiz olduğunu kaydeden TDH İl Başkanı Mehmet Eraydın ise “İktidarın bu konuda hiçbir somut girişimi yoktur. İktidarın enerjisi tükenmiştir. Hükümet tam anlamıyla sınıfta kalmıştır” diye konuştu.
Seyhan Oteli’ndeki toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın ve TDH Kurucu Üyesi Mehmet Gültekin’in mesajları okunmasının ardından Atatürk’ün Adana’ya gelişinin yıldönümü dolayısıyla Hüseyin Kalabal “Atatürk Adana’da” adlı şiiri okudu.  Sık sık “Başbakan Sarıgül” sloganlarının atıldığı toplantıda TDH Genel Merkezi’nin hazırladığı slayt gösterisi izledikten sonra toplantının açış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Genel Sekreteri Bekir Koral, “TDH bayrağını zirveye dikecek, hareketimizi iktidar, Genel Başkanımız Sarıgül’ü Başbakan yapacağız. İşte Adana, işte gençlik, işte değişim” dedi.
İktidarın da muhalefetin de enerjisinin sıfıra indiği bir ortamda TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün toplumun her kesiminin umut ışığı olarak ortaya çıktığını ifade eden TDH Adana İl Gençlik Kolu Başkanı Çağkan İnan, “İktidarın zamanı, halkın da sabrı dolmuştur. Yeni güçlü, modern bir Türkiye yaratacak bir değişim hareketine ihtiyaç vardır. TDH gençliği aktif, dinamik, cesur ve heyecanla siyaset kulvarında yurdun dört bir yanında koşmaktadır. Yakın  geleceğin Başbakanının adın dağlara, taşlara, gönüllere yasma telaşı içindedir” diye konuştu.
Türkiye’nin 28 yaş ortalamasıyla dünyanın en genç nüfus yapısına sahip ülkelerin başında geldiğini vurgulayan TDH Adana İl Başkanı Mehmet Eraydın ise şöyle konuştu:
“Gururla söylüyorum. Sizler kadar ülkesinin geleceğine sahip çıkan ve problemleri nasıl aşabileceğimiz konusunda kafa yoran bir başka gençlik görmedim. Bu, geleceğimizin en büyük güvencesidir. Ülkemiz, 28 yaş ortalamasıyla dünyanın en genç nüfus yapısına sahip ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle siz  gençlerin olmadığı bir siyasi anlayış düşünülemez. Ülkemiz son yıllarda büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Yapılan siyasetlerde halk ve özellikle gençlerimiz unutulmuş ve yapay gündemler yaratılmıştır. Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal güvenliğe her alanda sıkıntılar yaşanmaktadır. Karşımızdaki Türkiye tablosu kaygı vericidir. Devletin en üst kurumları arasında ciddi bir çekişme vardır. İktidar kurumları, yargı ile üniversiteler ile emek ile girişimci ile alınteri ile kavgalıdır. Toplum kutuplaşmaktadır. Mevcut siyasi aktörler kutuplaşmayı ortadan kaldırmak ve demokratik bir toplumsal mutakabat oluşturma yerine karşıtlıkları derinleştirmektedir. Bugünkü kavgacı siyaset anlaşıyıyla Türkiye’nin yol alması mümkün değildir. Öte yandan ekonomik kriz ve işsizlik her kesimin canını yakmaktadır. Gençlerimizin 2/4’ü işsizdir. İktidarın bu konuda hiçbir somut girişimi yoktur. İktidarın enerjisi tükenmiştir. Hükümet tam anlamıyla sınıfta kalmıştır. Ancak, çare bugünkü muhalefet de değildir. Halkımızın beklediği değişimi ancak ve ancak yeni bir siyasi anlayış gerçekleştirebilir. TDH böyle bir siyasi anlayışın temsilcisidir. İktidarın da tek alternatifidir.”
Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden bir bölüm okuyan TDH Kurucu Üyesi Mehmet Salıcı da gençliğin iş, aş, özgürlük, gelecek güvencesi gibi taleplerine ulaşamadığını belirterek, muhalefeti bu gençlerin taleplerine karşı suspus kalmakla suçladı.
Toplantıya TDH Adana İl Başkanı Mehmet Eraydın, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, TDH Gençlik Kolları Genel Başkanı Mehmet Ali Demir, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Bekir Koral, TDH Kurucu üyeleri Mehmet Salıcı, İsmail Ericekli, Akdeniz Bölge Sorumlusu Adil Aktay, Gençlik Kollanı Akdeniz Bölge Sorumlusu Muzaffer Nerse, Gençlik Kolları Karadeniz Bölge Sorumlusu Evren Sarıçiçek ile  Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Karaman, Niğde, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ten binin üzerinde TDH’li genç katıldı.